Brazílsky senát dočasne zbavil funkcie prezidentku Rousseffovú, končí aj jej vláda

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:41 • 2 min
Brazílsky senát dočasne zbavil funkcie prezidentku Rousseffovú, končí aj jej vláda

BRAZÍLIA - Len niekoľko hodín po tom, ako brazílsky Senát rozhodol o dočasnom suspendovaní prezidentky Dilmy Rousseffovej, bol dnes odvolaný aj celý jej vládny kabinet, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Internetový portál G1 televízie Globo, uviedol že informácia o odvolaní 27 ministrov Rousseffovej vlády bola zverejnená v dnešnom vydaní vládneho vestníka.


Medzi odvolanými členmi Rousseffovej kabinetu je aj jej predchodca a učiteľ, bývalý prezident Luiz Inácio Lula da Silva. Odvolanie vlády a predchádzajúce suspendovanie Rousseffovej znamená, že jej nástupca, doterajší viceprezident Michel Temer bude môcť ešte dnes zložiť prezidentský sľub.


Michel Temer, člen Strany brazílskeho demokratického hnutia (PMDB), ktorá v marci vystúpila z koalície s Rousseffovej Stranou práce, naznačil, že má ambíciu znížiť počet ministerských postov z 27 na 22. Okrem toho chce vytvoriť kabinet bez účasti Strany práce, ktorá vládne od roku 2003. Po rozhodnutí Senátu bude 5. augusta otvárať aj olympijské hry v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies