Brazílsky ropný koncern Petrobras chce do 5 rokov zrušiť 12-tisíc miest

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 10:04 • 2 min
Brazílsky ropný koncern Petrobras chce do 5 rokov zrušiť 12-tisíc miest

SAO PAULO - Brazílska ropná spoločnosť Petrobras oznámila, že v najbližších piatich rokoch plánuje zrušiť približne 12.000 pracovných miest. Cieľom je zníženie nákladov a návrat k zisku. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Program, v rámci ktorého sa chce Petrobras dohodnúť so zamestnancami na dobrovoľnom odchode, by mal spoločnosti pomôcť ušetriť okolo 9 miliárd USD (7,87 miliardy eur). Petrobras zaznamenal za posledné dva finančné roky stratu a za 4. kvartál minulého roka evidoval najvyššiu kvartálnu stratu vo svojej histórii. Tá dosiahla 10,2 miliardy USD. Dôvodom je prudký pokles cien ropy.

 

Spoločnosť patrí k jedným z najväčších zamestnávateľov v Brazílii, celkovo zamestnáva okolo 80.000 ľudí. Na program znižovania počtu pracovných miest, ktorý plánuje zrealizovať do konca roku 2020, chce vyčleniť okolo 1,23 miliardy USD.

 

(1 EUR = 1,1432 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies