Brazílsky prezident zostáva vďaka rozhodnutiu súdu v úrade

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 08:24 • 2 min
Brazílsky prezident zostáva vďaka rozhodnutiu súdu v úrade

RIO DE JANEIRO - Brazílsky súd odmietol v piatok obvinenia voči prezidentovi Michelovi Temerovi z nelegálneho financovania jeho volebnej kampane, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sudcovia volebného súdu v hlavnom meste Brazília pomerom hlasov štyri ku trom rozhodli o zamietnutí obvinení, týkajúcich sa Temerovej volebnej kampane z roku 2014, ktoré by ho pripravili o funkciu.

 

Súd preskúmal obvinenia, podľa ktorých stavebná spoločnosť Odebrecht a iné nezákonné zdroje dlhé roky platili úplatky politikom, čím financovali Temerovu volebnú kampaň.

 

V decembri firma Odebrecht pripustila, že zaplatila viac ako 785 miliónov dolárov (702,4 miliónov eur) na úplatkoch v 12 krajinách, z ktorých desať bolo v Latinskej Amerike.

 

Temer, pravicový politik zo Strany brazílskeho demokratického hnutia, sa ujal moci koncom minulého Augusta po tom, ako ľavicová prezidentka Dilma Rousseffová bola zbavená funkcie pre porušenie rozpočtových zákonov.

 

76-ročný Temer je tiež zapletený do škandálu s úplatkom za mlčanie po tom, ako bola zverejnená nahrávka s jeho hlasom, ako schvaľuje platby bývalému predsedovi parlamentu Eduardovi Cunhovi, svedkovi v korupčnom vyšetrovaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies