Brazílsky prezident Temer sa nebude uchádzať o opätovné zvolenie

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 08:52 • 2 min
Brazílsky prezident Temer sa nebude uchádzať o opätovné zvolenie

RIO DE JANEIRO - Brazílsky prezident Michel Temer sa nebude v tohtoročných voľbách uchádzať o opätovné zvolenie.

slovakia

left justify in out

Jeho utorkové rozhodnutie ukončilo dohady, že by mohol napriek veľmi nízkej podpore obyvateľov znova kandidovať.

 

Temer súčasne predstavil svojho ministra financií Henriqueho Meirellesa ako kandidáta stredopravej Strany brazílskeho demokratického hnutia (PMDB) v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 7. októbra.

 

Podpora Temera v prieskumoch dosahuje trvale menej než desať percent a raz klesla dokonca na tri percentá. Temer bol viceprezidentom, keď v auguste 2016 nahradil prezidentku Dilmu Rousseffovú, odvolanú pre manipuláciu z rozpočtom.

 

Jeho vládu i jeho samotného však tiež opakovane zasiahli korupčné škandály, aké v uplynulých rokoch uškodili povesti celej politickej triedy v najväčšej krajine Latinskej Ameriky.

 

Favoritom v predvolebných prieskumoch je bývalý ľavicový prezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorého kandidatúra je však otázna, keďže ho odsúdili na 12 rokov väzenia za korupciu. Lulovi stúpenci však svojho favorita vnímajú ako bojovníka za chudobných a jeho uväznenie ako politicky motivované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies