Brazílsky prezident Temer pribral do svojej čisto mužskej vlády jednu ženu

NETKY.SK • 10 September 2016, 06:33 • 2 min
Brazílsky prezident Temer pribral do svojej čisto mužskej vlády jednu ženu

RIO DE JANEIRO - Brazílsky prezident Michel Temer odvolal z funkcie generálneho prokurátora a na jeho miesto vymenoval Grace Mendoncovú, ktorá sa tak stala prvou ženou v jeho čisto mužskej vláde zloženej výlučne z belochov, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezidentská kancelária v piatok iba stručne oznámila, že Grace Mendoncová vystrieda vo vláde Fabia Medinu Osoria. Médiá spomínali nezhody medzi generálnym prokurátorom a šéfom Temerovej prezidentskej kancelárie.

 

Generálny prokurátor je v Brazílii členom federálnej vlády, ktorú zastupuje v právnych veciach a poskytuje jej právne poradenstvo. Nie je ministrom spravodlivosti, to je osobitná funkcia.

 

Traja z Temerových ministrov sa vzdali funkcií po obvineniach z korupcie, keď na verejnosť unikli nahrávky ich rozhovorov krátko nato, ako sa v máji stal dočasným prezidentom.

 

Temer sa prezidentskej funkcie ujal nastálo po tom, ako Senát 31. augusta definitívne schválil z zosadenie z funkcie prezidentky Dilmy Rousseffovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona