Brazílsky minister športu Hilton údajne odstúpil

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 18:48 • 2 min
Brazílsky minister športu Hilton údajne odstúpil

RIO DE JANEIRO - Brazílsky minister športu George Hilton odstúpil zo svojej funkcie necelého pol roka pred olympijskými hrami, ktoré budú v tejto juhoamerickej krajine, začnú sa 5. augusta.

slovakia

left justify in out

Informáciu poskytol Jacques Wagner, šéf úradu prezidentky Dilmy Rousseffovej. Ministerstvo však vo svojom stanovisku nepotvrdilo takýto krok a poukázalo na terajšiu politickú a ekonomickú krízu ako možné vysvetlenie zložitosti situácie. Vláda škrtá jednu rozpočtovú kapitolu za druhou a v uliciach proti nej aj Rousseffovej demonštrujú davy. Nálada obyvateľstva v súvislosti s OH 2016 nepatrí k prívetivým. Už minulý týždeň sa objavili dohady o konci Hiltonovho pôsobenia v ministerskom kresle, on však naďalej úradoval. Nedávno opustil stranu, ktorá vtedy patrila do vládnej koalície (medzičasom to neplatí), a prestúpil do inej. Wagner teraz vyhlásil, že funkciu prevezme Ricardo Leyser, ktorý pracuje na ministerstve a bol pri procese prípravy olympijských hier.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies