Brazílsky hotel dostal pokutu za cigaretu Catherine Deneuveovej

NETKY.SK • 23 Jún 2011, 08:18 • 2 min
Brazílsky hotel dostal pokutu za cigaretu Catherine Deneuveovej

Brazílsky hotel dostal pokutu za cigaretu Catherine Deneuveovej - Kultúra Luxusný hotel v brazílskom Sao Paule musí zaplatiť pokutu za to, že dovolil francúzskej filmovej hviezde Catherine Deneuveovej fajčiť cigaretu počas tlačovej konferencie v jeho prie

slovakia

left justify in out

img

Luxusný hotel v brazílskom Sao Paule musí zaplatiť pokutu za to, že dovolil francúzskej filmovej hviezde Catherine Deneuveovej fajčiť cigaretu počas tlačovej konferencie v jeho priestoroch.
      Pokuta pre hotel Tivoli Mofarrej predstavuje v prepočte 380 eur, informovalo ministerstvo zdravotníctva štátu Sao Paulo brazílsky spravodajský portál G1.
      V Brazílii v posledných rokoch postupne sprísňovali protifajčiarsku legislatívu. V mnohých mestách je fajčenie prísne zakázané vo všetkých uzavretých priestoroch a dokonca aj v otvorených priestoroch, ak sú zastrešené.
      Z tohto dôvodu viaceré popredné hotely "pokutujú" hostí vopred, ak sa rozhodnú, že chcú v ich priestoroch okrem bazénov fajčiť, čo označujú za "daň z čistenia".
      Deneuveová sa však plateniu vyhla. Na tlačovej konferencii, na ktorej v júni propagovala film Profesionálna manželka, ju totiž podľa hotela s cigaretou zamestnanci nevideli, pretože sa odohrávala v "uzavretej miestnosti".
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies