Brazílsky exprezident viní z krízy v Európe severoamerické banky

NETKY.SK • 8 September 2011, 14:17 • 2 min
Brazílsky exprezident viní z krízy v Európe severoamerické banky

Brazílsky exprezident viní z krízy v Európe severoamerické banky - Politika Niekdajší brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva apeloval dnes v portugalskom Lisabone na bohatých sveta , aby prevzali zodpovednosť za riešenie súčasnej krízy. Vinu na krí

slovakia

left justify in out

img

Niekdajší brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva apeloval dnes v portugalskom Lisabone na "bohatých sveta", aby prevzali zodpovednosť za riešenie súčasnej krízy. Vinu na kríze v Európe pripísal pritom Spojeným štátom a severoamerickým bankám.
      "Nie je fér, že Portugalsko, Grécko a Španielsko, ako aj iné menšie krajiny platia za krízu, ktorú spôsobili špekulácie severoamerických bánk," citovala slová bývalého najvyššieho predstaviteľa Brazílie po stretnutí s portugalským prezidentom Anibalom Cavacom Silvom nemecká agentúra DPA.
      Podľa brazílskeho predstaviteľa je dôležité, aby bohatí prevzali zodpovednosť, avšak obete pri prekonávaní krízy musia priniesť všetci.
      Ľavicovo orientovaný politik, ktorý stál na čele najväčšej juhoamerickej krajiny osem rokov do začiatku 2011, vyjadril presvedčenie, že Európskej únii sa krízu podarí rýchlo prekonať. Podľa jeho názoru by tomu mala napomôcť skutočnosť, že Starý kontinent je veľmi vyspelý v sociálnej oblasti. Poznamenal však, že dôležitá bude aj podpora spotreby tak v Európe, ako aj v USA, pretože bez nej niet pracovných príležitostí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies