Brazílski investori apelujú na Neymara

NETKY.SK • 4 Február 2016, 16:02 • 2 min
Brazílski investori apelujú na Neymara

MADRID - Brazílska spoločnosť poškodená nezrovnalosťami ohľadom skutočnej ceny, akú zaplatil FC Barcelona za prestup Neymara z FC Santos, vyzvala futbalistu, aby celú záležitosť urovnal a vyhol sa ďalším opletačkám so španielskymi a brazílskymi súdmi.

slovakia

left justify in out

Skupina Sonda, ktorá investovala do Neymara na začiatku jeho kariéry, adresovala útočníkovi verejný odkaz s upozornením, že riskuje problémy so zákonmi. "Ste výnimočný hráč a my by sme neradi boli svedkami toho, aby bola vaša kariéra poznačená trestnou činnosťou. Veríme, že preukážete rovnakú mieru vyspelosti ako na ihrisku a dáte bodku za svojimi problémami so súdmi v oboch krajinách. Nikto si to nezaslúži," uvádza sa vo vyhlásení.

 

Súd v Madride v uplynulých dňoch vypočul aktérov kauzy, ktorú podnietila sťažnosť spoločnosti DIS patriacej pod skupinu Sonda. Tá tvrdí, že katalánsky veľkoklub a Neymar zatajením skutočnej prestupovej sumy poškodili jej finančné záujmy a zároveň sa vyhli uhradeniu daní v plnej výške. Súd sťažnosť vyhodnotil a dospel k záveru, že existuje predpoklad nezákonného konania niektorých osôb menovaných investičnou skupinou. Tá mala podľa zmluvy nárok na 40 percent z ceny za transfer. Barcelončania trvajú na tom, že Neymar ich stál 57,1 milióna eur. Santos oficiálne priznal cifru 17,1 milióna eur, vyšetrovanie španielskych úradov však neskôr ukázalo, že FC Barcelona v skutočnosti zaplatil za hráča 83,3 milióna eur.

 

"Považovali nás za hlupákov. Teraz sú to ale oni, kto sa musí postaviť pred sudcu a vysvetľovať, ako to bolo. Bezbreho dôverujeme španielskej justícii, že prípad spravodlivo vyrieši," stálo ďalej v komuniké Sondy. Prípad samotného odstupného za juhoamerického útočníka osobitne rieši iný súd v Madride. Neymar má problémy aj s brazílskym daňovým úradom, ktorý mu minulý kalendárny rok zmrazil prístup k časti majetku.

 

Brazílčan v uplynulej sezóne pomohol "Barce" získať tituly v najvyššej španielskej súťaži aj Lige majstrov a národný Kráľovský pohár. Dostal sa do trojčlenného finále ankety Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) o držiteľa Zlatej lopty za rok 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies