Brazílskej prezidentke počas televíznej debaty prišlo nevoľno

NETKY.SK • 17 Október 2014, 12:36 • 2 min
Brazílskej prezidentke počas televíznej debaty prišlo nevoľno

RIO DE JANEIRO - Úradujúca brazílska prezidentka Dilma Rousseffová si ku koncu štvrtkovej televíznej debaty s opozičným kandidátom Aéciom Nevesom musela sadnúť, keďže podľa vlastných slov "pocítila nevoľnosť".

slovakia

left justify in out

Debata trvajúca 90 minút bola tvrdá a prezidentskí kandidáti sa vzájomne obviňovali z klamstiev a podvodov. Počas následných otázok novinárov si Roussefová vyžiadala prestávku na oddych. Rousseffová, víťazka prvého kola volieb, má podľa medializovaných informácií zdravotné problémy.


V roku 2009 informovala verejnosť, že jej diagnostikovali rakovinu. Chorobu sa jej však podarilo prekonať. 

Súboj o brazílske prezidentské kreslo bude podľa prieskumov verejnej mienky veľmi tesný. Neves má podľa posledných prieskumov dvojpercentný náskok, približne päť percent voličov je však nerozhodnutých. Druhé kolo sa uskutoční v nedeľu 26. októbra. Rousseffová vyhrala prvé kolo volieb s takmer 42 percentami hlasov, jej súper získal 34-percentnú podporu. Na voľbách sa pod hrozbou pokuty museli zúčastniť všetci obyvatelia od 18 do 70 rokov, pričom pre 16- a 17-ročných bola účasť dobrovoľná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies