Brazílske veľvyslanectvo v Londýne sa stalo terčom aktivistov

NETKY.SK • 13 August 2019, 12:17 • 2 min
Brazílske veľvyslanectvo v Londýne sa stalo terčom aktivistov

LONDÝN - Aktivisti za ekológiu sa už nemohli prizerať tomu, ako Brazília stále pokračuje vo vyrubovaní amazonského dažďového pralesa. Na protest teda vyliali na veľvyslanectvo Brazílie v Londýne červenú farbu.

slovakia

left justify in out

Červená farba má symbolizovať utrpenie a násilie, ktoré prežívajú domorodé kmene v Brazílii počas ťažby dreva. Dvaja aktivisti zo skupiny Extinction Rebellion vyliezli na sklenenú striešku nad vchodom do veľvyslanectva a dvaja ďalší sa prilepili k oknám budovy.

 

 

Po celom priečelí budovy bolo vidno červené odtlačky rúk a pruhy červenej farby, ako aj heslá ako "Už žiadna ďalšia domorodá krv" či "Za divočinu".

 

Skupina Extinction Rebellion, ktorá tento rok protestami niekoľko týždňov ochromovala dopravu v centre Londýna, uviedla, že cieľom novej akcie je konfrontovať brazílsku vládu v súvislosti so "štátom schvaľovaným porušovaním ľudských práv a ekocídou".

 

 

Skupina dodala, že protest sa koná v utorok, pretože v tento deň sa v Brazílii uskutoční pochod domorodých žien, pričom podobné akcie prebiehajú pred brazílskymi ambasádami v Čile, Portugalsku, Francúzsku, Švajčiarsku a Španielsku. Brazílske veľvyslanectvo v Londýne sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrilo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies