Brazílska vláda venuje na výskum vírusu zika 2,5 milióna eur

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 07:01 • 2 min
Brazílska vláda venuje na výskum vírusu zika 2,5 milióna eur

RIO DE JANEIRO - Brazília venuje najprominentnejšiemu biomedicínskemu výskumnému ústavu v krajine 2,5 milióna eur na výskum zameraný na boj s vírusom zika. Informoval o tom vo štvrtok brazílsky minister zdravotníctva Marcelo Castro, citovala ho agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Castro spresnil, že takmer 1 milión eur pomôže financovať výskum zameraný na vývoj očkovacej látky proti vírusu, ktorý brazílski vedci predbežne spájajú s nárastom prípadov detí, ktoré sa narodili s abnormálne malými hlavami a nedostatočne vyvinutým mozgom, a síce poruchou známou ako mikrocefália.

 

Zvyšné finančné prostriedky poputujú podľa slov ministra na výskum ziky a mikrocefálie. Ten spoločne povedú brazílski vedci z vládnej výskumnej Nadácie Oswalda Cruza známej aj pod skratkou Fiocruz a ich kolegovia z amerických Národných inštitútov zdravia (NIH). Castro sa o prisľúbených dotáciách vyjadril počas štvrtkovej návštevy centrály Fiocruzu v meste Rio de Janeiro.

 

Vírus zika sa rýchlo šíri po celej Latinskej Amerike a WHO v súvislosti s ním vyhlásila ešte vo februári stav medzinárodnej pohotovosti, ktorý naposledy platil po vypuknutí epidémie eboly v západnej Afrike v roku 2014.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies