Brazílska prezidentka vymenovala za šéfa svojej kancelárie exprezidenta Lulu

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 08:10 • 2 min
Brazílska prezidentka vymenovala za šéfa svojej kancelárie exprezidenta Lulu

RIO DE JANEIRO - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová vymenovala dnes za šéfa svojej kancelárie svojho predchodcu v úrade - exprezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lula momentálne čelí obvineniu z prania špinavých peňazí a brazílska prokuratúra minulý týždeň požiadala o jeho zatknutie. Bývalý prezident chcel totiž podľa jej slov utajiť vlastníctvo luxusného apartmánu v meste Guaruja na pobreží Atlantického oceánu. Exprezident akékoľvek pochybenie odmietol a tvrdí, že obvinenie je politicky motivované.

 

Post šéfa prezidentskej kancelárie (tzv. Ministro-Chefe da Casa Civil) je v Brazílii dôležitou funkciou na úrovni ministra. Formálne ide o najvyššie postaveného člena brazílskej vlády.

 

Tým, že post získal práve Lula, bude pre tamojšiu prokuratúru pravdepodobne veľmi komplikované presadiť jeho stíhanie, uzatvára DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona