Brazílska prezidentka Rousseffová zložila sľub

NETKY.SK • 2 Január 2015, 08:21 • 2 min
Brazílska prezidentka Rousseffová zložila sľub

BRAZÍLIA - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová zložila dnes pred poslancami oboch komôr parlamentu prezidentský sľub. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo svojom inauguračnom prejave pred poslancami občanom Brazílie sľúbila, že vláda obmedzí verejné výdavky, avšak na obyvateľstvo krajiny budú mať zamýšľané ekonomické opatrenia len minimálny dopad.
      

"Dokážeme, že je možné prijímať ekonomické opatrenia aj bez toho, aby sme obmedzovali práva alebo neplnili záväzky z minulosti," povedala vo svojom inauguračnom prejave staronová brazílska prezidentka.
      

Rousseffová na úvod svojho druhého funkčného obdobia na poste hlavy štátu Brazílčanom sľúbila, že sa postará o zvýšenie životnej úrovne v krajine a vytvorí podmienky pre vznik investičných stimulov. V oblasti zahraničnej politiky chce Rousseffová zlepšiť bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, ktoré zostali napäté po tom, ako americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) sledovala jej súkromnú korešpondenciu.
      

Rousseffovej Strana pracujúcich (PT) je pri moci už takmer 12 rokov. Brazília je prezidentskou republikou - prezident je súčasne predsedom vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies