Brazílska prezidentka Rousseffová vyzvala krajanov na podporu úsporných opatrení

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 07:15 • 2 min
Brazílska prezidentka Rousseffová vyzvala krajanov na podporu úsporných opatrení

BRAZÍLIA - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová sa obrátila v nedeľu na svojich krajanov, aby podporili politiku úsporných opatrení zameranú na zotavenie vládnych finančných zdrojov. Uviedla, že uťahovanie si opaskov bude trvať tak dlho, ako bude treba, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Proces potrvá dovtedy, kým ekonomiku znovu nedostaneme do rovnováhy. Prvé výsledky očakávame koncom tohto roka," povedala Rousseffová v televíznom prejave pri príležitosti Medzinárodného dňa žien. Brazílčanov požiadala o trpezlivosť v boji proti korupcii, ako aj upadajúcemu hospodárstvu.

 

Prezidentka zároveň zdôraznila, že problémy sú iba dočasného charakteru. Rousseffová stručne zmienila tiež otázku úplatkov. Generálna prokuratúra minulý týždeň totiž rozšírila vyšetrovanie na 54 vrcholových politikov, čo je najočakávanejším krokom v korupčnom škandále spoločnosti Petrobras.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies