Brazílska polícia zatkla talianskeho spisovateľa na úteku

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 10:25 • 2 min
Brazílska polícia zatkla talianskeho spisovateľa na úteku

BRASÍLIA - Brazílska polícia zadržala vo štvrtok v štáte Sao Paulo talianskeho spisovateľa na úteku Cesare Battistiho. Po niekoľkých hodinách ho však dnes prepustili, informovali talianske médiá.

slovakia

left justify in out

 Battisti je 60-ročný bývalý ľavicový extrémista. Podľa vlastných slov bol v 70. rokoch členom radikálnej ľavicovej skupiny Ozbrojení proletári za komunizmus  (PAC).
     

V Taliansku bol obvinený z vraždy štyroch ľudí rokoch 1978 a 1979, hoci on sám tvrdí, že nikdy nikoho nezabil. V roku 1981 utiekol z väzenia. Odsúdili ho v neprítomnosti v roku 1990.
     

Battisti sa stal vo Francúzsku a Mexiku úspešným autorom kriminálnych románov. V roku 2004 utiekol do Brazílie, kde v roku 2010 dostal azyl.
     

Začiatkom tohto mesiaca však brazílsky sudca rozhodol o jeho deportácii do Mexika či Francúzska, odkiaľ by ho mohli vydať do Talianska. Jeho právnik sa chce proti tomu odvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies