Brazílska polícia zatkla dvoch podozrivých podporovateľov terorizmu

NETKY.SK • 7 September 2016, 09:47 • 2 min
Brazílska polícia zatkla dvoch podozrivých podporovateľov terorizmu

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia zadržala dvoch ľudí za údajné sľuby vernosti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), ktoré zatknutí zverejnili na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Brazílska federálna polícia uviedla v utorok v oznámení, že osoby zatkla v štáte Sao Paulo. Totožnosť podozrivých nebola odhalená a zverejnené neboli ani žiadne ďalšie podrobnosti, uviedla svetová agentúra AP.


Oznámenie polície prišlo deň pred začiatkom paralympijských hier v brazílskom meste Rio de Janeiro, ktoré budú trvať do 18. septembra.


Koncom júla - krátko pred začiatkom letných olympijských hier v Riu, ktoré sa konali 5.-21. augusta - zatkla polícia 12 ľudí. Dôvodom bolo, že debatovali o podniknutí prípadných útokov na športových podujatiach. Neskôr polícia zatkla pre podobné obvinenia ďalšie dve osoby.


Všetci zatknutí sa v súčasnosti nachádzajú v najprísnejšie stráženom väzení, ich prípady sa vyšetrujú.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies