Brazílska polícia zastrelila v Riu španielsku turistku

NETKY.SK • 23 Október 2017, 19:52 • 2 min
Brazílska polícia zastrelila v Riu španielsku turistku

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia pri akcii v jednej z chudobných štvrtí v Riu de Janeiro omylom zastrelila turistku zo Španielska.

slovakia

left justify in out

Ako informoval internetový portál O Globo, policajti sa v pondelok vo favele Rocinha pokúsili zastaviť motorové vozidlo so šiestimi turistami. Keďže vodič okamžite nezastavil, začali strieľať. Zranená turistka, ktorú previezli do nemocnice, tam skonala vo veku 67 rokov.

 

V najväčšej favele Ria de Janeiro je situácia už niekoľko týždňom mimoriadne napätá. Príslušníci bezpečnostných zložiek a ozbrojených síl sa tu pokúšajú zlomiť moc drogových gangov. Krátko pred zastrelením turistky tam policajti čelili útoku priekupníkov s drogami, pri prestrelke utrpeli dvaja z mužov zákona zranenia.

 

Situácia v Rocinhe, ktorý patrí medzi turistami vyhľadávané lokality, bola dlhší čas pokojná. V poolympijskom roku sa tu však verejná bezpečnosť i v súvislosti s úspornými opatreniami u bezpečnostných zložiek dramaticky zhoršila. Vláda tak bola nútená vyslať tam 8500 vojakov, ktorí by do začiatku budúceho roka mali pomôcť potlačiť násilie a kriminalitu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona