Brazílska polícia vydala rozkaz zadržať 53 ľudí podozrivých z korupcie

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Brazílska polícia vydala rozkaz zadržať 53 ľudí podozrivých z korupcie

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia vo štvrtok nariadila zatknutie 53 ľudí, ktorí sú podozriví v súvislosti s najväčším korupčným škandálom v dejinách krajiny.

slovakia

left justify in out

Cieľom policajnej operácie je "rozložiť zločineckú organizáciu, ktorá sa špecializovala na páchanie finančných trestných činov," uvádza sa v policajnom vyhlásení.

 

V niekoľkých brazílskych štátoch bolo zadržaných už viac ako 30 z osôb, na ktoré bol vydaný zatykač. Niektorí z podozrivých sa údajne zdržiavajú v Uruguaji a Paraguaji.

 

Podľa správ brazílskych a paraguajských médií je jedným z podozrivých aj Brazílčan Dario Messer, ktorý je človekom blízkym paraguajskému prezidentovi Horaciovi Cartesovi. Messer je podozrivý, že pôsobí ako sprostredkovateľ v korupčnej sieti.

 

Policajná operácia Lava Jato (Umývačka) sa začala v roku 2014. Vyšetrovanie sa týka desiatok podnikateľov a politikov. Škandál sa točí okolo úplatkov vyplácaných výmenou za zmluvy so štátnou ropou spoločnosťou Petrobras. Najznámejšou obeťou tohto korupčného škandálu je brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorý je od apríla vo väzení po tom, čo bol odsúdený na 12 rokov za úplatkárstvo a pranie špinavých peňazí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona