Brazílska polícia pátra po zmiznutom žeriavnikovi

NETKY.SK • 3 December 2013, 14:05 • 2 min
Brazílska polícia pátra po zmiznutom žeriavnikovi

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia pátra po žeriavnikovi Josem Walterovi Joaquimovi, ktorý údajne obsluhoval stroj pri jeho páde na strechu futbalového štadióna v Sao Paule. Pri nehode zahynuli dvaja robotníci. Informovala agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Polícii sa nedarí nájsť päťdesiatšesťročného Joaquima a z výpovedí jeho susedov je vraj zrejmé, že opustil svoje bydlisko. "Joaquim nebol videný v jeho dome odo dňa incidentu. Niekoľko hodín po zrútení žeriavu spozorovali pri jeho dome nezvyčajne zvýšený pohyb áut," monitorovala Sinchua správy z Brazílie. Tragédia sa stala 27. novembra, v pondelok 2. decembra sa asi 1300 robotníkov vrátilo do práce.

Na štadióne v Sao Paule sa má uskutočniť otvárací zápas budúcoročných MS v Brazílii. Prestavba a modernizácia štadióna Itaquerao, ktorý má byť jedným z dvanástich dejísk svetového šampionátu, bola z 94 percent už dokončená. Štadión pre takmer 70-tisíc divákov, na ktorom sa okrem otváracieho duelu má uskutočniť aj ďalších päť stretnutí MS 2014, má byť podľa plánov dokončený do konca tohto kalendárneho roka. Nehoda môže posunúť termín jeho odovzdania, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) určila termín uzávierky u všetkých dejísk na december.

Nehoda sa udiala počas obednej prestávky, keď sa na stavenisku vyskytovalo menej robotníkov než obvykle. Podľa agentúry AP žeriav práve vynášal stavebný materiál smerom k streche, keď sa náhle, z dosiaľ neznámych dôvodov zrútil. Pád žeriava výrazne poškodil časť východnej tribúny a jej strechu. Po tragickej nehode sa všetky stavebné práce na štadióne okamžite zastavili. Štadión v Sao Paule, ktorý nesie oficiálny názov Aréna Corinthians, stavia brazílsky stavebný konglomerát Odebrecht SA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies