Brazílska legenda Schmidt bojuje s rakovinou mozgu

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 10:09 • 2 min
Brazílska legenda Schmidt bojuje s rakovinou mozgu

SAO PAULO - Brazílska basketbalová legenda Oscar Schmidt "rozohrala" nedobrovoľne svoj najťažší zápas v živote - proti rakovine mozgu.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný najlepší strelec v histórii olympijských turnajov sa podľa El Diario Montanés už podrobil operácii v Sao Paule a čaká naňho dlhá liečba. Ešte v roku 2011 mu objavili iný nádor na mozgu, ale ten bol nezhubný.

V súčasnosti 55-ročný Oscar Daniel Bezerra Schmidt patrí do Siene slávy NBA aj FIBA. Na OH v Soule 1988 mal priemer 42,3 bodu na jeden zápas. Rodák z Natalu bol kľúčovou postavou brazílskeho tímu Sírio pri zisku titulu klubového majstra sveta v Sao Paule 1979. V roku 1984 ho draftovalo družstvo NBA New Jersey Nets, ale Schmidt sa rozhodol pre kariéru v Európe. V Taliansku sa stal sedemkrát za sebou najlepším strelcom súťaže. S tímom Caserta je tiež držiteľom Talianskeho pohára z roku 1988. Schmidt ukončil svoju kariéru v rodnej Brazílii, od roku 1996 až do záveru aktívnej činnosti bol osemkrát najlepším strelcom tamojšej ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies