Brazílska environmentálna agentúra schválila megaelektráreň v Amazónii

NETKY.SK • 27 Január 2011, 12:28 • 2 min
Brazílska environmentálna agentúra schválila megaelektráreň v Amazónii

Brazílska environmentálna agentúra schválila megaelektráreň v Amazónii

slovakia

left justify in out

img

Brazílska agentúra životného prostredia dala súhlas na začatie prípravných prác na výstavbu obrovskej hydroelektrárne priamo v srdci amazonského pralesa. Na kompletné dokončenie hydroelektrárne Belo Monte, ktoré sa očakáva v roku 2015, však bude potrebné ešte prekonať niektoré legislatívne a environmentálne prekážky.
      Agentúra pre životné prostredie Ibama na svojej internetovej stránke v stredu (26. 1.) uviedla, že schválila vyrúbanie 238 hektárov dažďového pralesa, aby sa vytvoril priestor na výstavbu elektrárne. Zároveň dodala, že Norte Energia, konzorcium, ktoré získalo kontrakt na výstavbu elektrárne v celkovej hodnote asi 15 miliárd USD (10,96 miliardy eur), môže začať stavať cesty vedúce do odľahlej oblasti.
      Projekt na rieke Xingú, ktorá sa vlieva do Amazonky, bude 3. najväčším projektom hydroelektrárne na svete. Plány na výstavbu elektrárne pritom vyvolali ostré protesty zo strany medzinárodných environmentálnych organizácií, ako aj organizácií bojujúcich za práva domorodých národov Amazónie.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies