Brazília zverejnila video s izolovaným amazonským kmeňom

NETKY.SK • 15 August 2013, 10:01 • 2 min
Brazília zverejnila video s izolovaným amazonským kmeňom

RIO DE JANEIRO - V stredu sa na internete objavilo video zachytávajúce prchavé obrazy pôvodného domorodého kmeňa v amazonskom pralese v Brazílii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kmeň Kawahiva má len minimálny kontakt s okolitým svetom. Drevorubači o jeho existencii informovali prvýkrát v roku 1999. Minulý rok preň vytvorili v západobrazílskom štáte Mato Grosso rezerváciu. Príslušníci kmeňa Kawahiva ale stále čelia vážnej hrozbe zo strany drevorubačov a farmárov.

Na videozázname sú zachytení viacerí členovia kmeňa prechádzajúci hustou vegetáciou pralesa. nahí muži nesú luky a šípy a žena nesie na chrbte dieťa. Keď spozoruje kameru, začne utekať. Jeden z mužov sa začne vracať po vlastných stopách.

Videozáznam natočila v roku 2011 brazílska vládna agentúra pre dohľad nad záležitosťami domorodých obyvateľov. Na verejnosť sa dostal až v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies