Brazília zdolala Uruguaj a postúpila do finále

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 07:55 • 2 min
Brazília zdolala Uruguaj a postúpila do finále

BELO HORIZONTE - Jedným zo zlomových momentov stredajšieho semifinálového stretnutia na futbalovom Pohári konfederácií FIFA 2013 medzi domácou Brazíliou a Uruguajom (2:1) bol nepremenený pokutový kop "hosťujúceho" kanoniera Diega Forlána v 14. minúte.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný veterán za bezgólového stavu mohol posadiť svoj tím na koňa, ale loptu poslal k ľavej žrdi Júlia Césara, ktorý vystihol jej smer.

"Vedel som, kam ju kopne. Hrali sme spolu v Interi Miláno, ale beztak - bol to dobrý zákrok," vyznal sa skúsený gólman, ktorý zachránil favorizovaný tím od možnej pohromy. "Zápasy medzi Brazíliou a Uruguajom sú pre mňa vždy ako emocionálna horská dráha," pridal César. 

Skóre duelu na štadióne v Belo Horizonte otvoril až v 41. minúte Fred, ktorý dorazil do bránky Neymarov lob. Už tri minúty po prestávke však bolo vyrovnané, keď zmätky v domácej obrane a nedôrazný odkop kapitána Thiaga Silvu využil svojím prvým gólom na Pohári konfederácií ostrostrelec Edinson Cavani. "Škoda nepremenenej penalty v prvom polčase, lebo sme hrali skutočne dobre. Musíme to hodiť za hlavu," nabádal 25-ročný Cavani. O prvom postupujúcom do finálového zápasu turnaja rozhodla 86. minúta - uruguajský brankár Fernando Muslera zazmätkoval pri Neymarovom rohovom kope a domáci defenzívny stredopoliar Paulinho hlavičkou ponad Martína Cáceresa strhol vedenie na stranu Brazílčanov. 

Meno druhého finalistu Pohára konfederácií bude známe po štvrtkovom semifinálovom stretnutí, v ktorom sa stretnú dva európske výbery - Taliansko a úradujúci majster sveta i kontinentu Španielsko. Stretnutie vo Fortaleze má výkop o 21.00 h SELČ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona