Brazília zdolala Mexiko, hviezdou Neymar

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 06:23 • 2 min
Brazília zdolala Mexiko, hviezdou Neymar

FORTALEZA - Futbalisti Brazílie zvíťazili v stredajšom stretnutí A-skupiny v rámci Pohára konfederácií FIFA vo Fortaleze nad Mexikom tesne 1:0.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril v 9. min útočník Neymar, keď zužitkoval center Daniho Alvesa. Poistku pridal v nadstavenom čase striedajúci Jô po prihrávke Neymara. Obhajca prvenstva dosiahol v druhom zápase druhé víťazstvo, predtým zdolal Japonsko rozdielom triedy 3:0. Mexičania majú na konte dve prehry. Najbližší duel odohrajú zverenci trénera Luiza Felipeho Scolariho v sobotu 22. júna v Salvadore proti Taliansku, Mexiko si v ten istý deň v Belo Horizonte zmeria sily s Japonskom.

Výsledok - Pohár konfederácií FIFA - streda: 
A-skupina (Fortaleza): 
Brazília - Mexiko 2:0 (1:0) 
Góly: 9. Neymar, 90.+ Jô, rozhodoval: Webb (Angl.) 

Zostavy: 
Brazília: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Oscar (62. Hernanes), Paulinho - Neymar, Hulk (78. Lucas Moura), Fred (82. Jô) 
Mexiko: Mexiko: Corona - Mier, F. Rodríguez, Moreno, J. Torres Nilo (70. Barrera) - Flores (58. H. Herrera), Salcido, Torrado (88. R. Jiménez), Guardado, G. dos Santos - J. Hernández 

Brazílčania začali aktívne, v 4. min odkopol v päťke pred Fredom v poslednej chvíli Torres Nilo. O tri minúty neskôr Hulk vypálil zvnútra pokutového územia, jeho strelu však Mexičania zblokovali. V 9. min centroval z pravej strany Dani Alves, lopta sa dostala k voľnému Neymarovi a volejom z hranice šestnástky rozjasal divákov na Estádio Castelao vo Fortaleze. "Kanárici" boli pri chuti, v 14. min takmer zvýšil na 2:0 Alves, ale jeho lišiacky pokus Corona s námahou vytlačil na roh. Osmelili sa aj Mexičania, v 16. min preletela Mierova strela tesne vedľa pravej žrde bránky Júlia Césara. Po úvodných dvadsiatich minútach tempo hry upadlo a do konca prvého polčasu sa nič vážnejšie nestalo.

V 47. min zahrávali Brazílčania voľný kop, Thiago Silva síce rozvlnil sieť, no gól neplatil pre postavenie mimo hry. V 55. min Neymar uvoľnil na ľavej strane pokutového územia Hulka, útočník Zenitu Petrohrad mieril vedľa pravej žrde. Hneď nato presvišťala popri tej istej žrdi aj Neymarova strela. Asi o desať minút mali Brazílčania ďalšiu príležitosť, s loptou sa vybral dopredu Paulinho, na hranici šestnástky posunul Neymarovi, ktorého jedovatú strelu vyrazil Corona na rohový kop. V 82. min nevyužil Andrés Guardado šancu na vyrovnanie. Neymar sa v závere individuálne presadil na ľavej strane pokutového územia, poslal spätnú prihrávku na Jôa, ktorý pohodlne stanovil konečné skóre. 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Brazília 2 2 0 0 5:0 6 
2. Taliansko 1 1 0 0 2:1 3 
3. Mexiko 2 0 0 2 1:4 0 
4. Japonsko 1 0 0 1 0:3 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona