Brazília vyhostila vysoko postaveného venezuelského diplomata

NETKY.SK • 27 December 2017, 09:55 • 2 min
Brazília vyhostila vysoko postaveného venezuelského diplomata

SAO PAULO - Brazília vyhostila v utorok najvyššie postaveného venezuelského diplomata, ktorým bol chargé d'affaires Gerardo Delgado.

slovakia

left justify in out

Brazília k rozhodnutiu vyhostiť venezuelského diplomata dospela po tom, čo Venezuela vyhostila brazílskeho veľvyslanca v Caracase Ruya Pereiru so zdôvodnením, že Brazília postupovala protizákonne, keď parlament vlani odvolal z funkcie prezidentku Dilmu Rousseffovú.

 

V sobotu predsedníčka kontroverzne vnímaného venezuelského ústavodarného zhromaždenia Delcy Rodríguezová označila za nežiaducu osobu aj kanadského chargé d'affaires Craiga Kowalika.

 

Kanadské ministerstvo zahraničných vecí na to odpovedalo vyhlásením, že venezuelskému veľvyslancovi Wilmerovi Barrientosovi Fernándezovi, ktorý sa v súčasnosti zdržuje v zahraničí, neumožní návrat do Kanady a zároveň vyhostilo venezuelského chargé d'affaires Ángela Herreru.

 

Brazília a Kanada patria k najhlasnejším kritikom režimu venezuelského prezidenta Nicolása Madura a obviňujú jeho socialistickú vládu z perzekúcie opozičných politikov a porušovania ľudských práv.

 

Kanada pred niekoľkými mesiacmi uvalila sankcie na viacerých vysoko postavených venezuelských činiteľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies