Brazília v príprave zdolala Francúzsko rozdielom triedy

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 13:40 • 2 min
Brazília v príprave zdolala Francúzsko rozdielom triedy

PORTO ALEGRE - Futbalisti Brazílie ukončili v nedeľňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí dvadsaťjedenročné čakanie na víťazstvo nad francúzskym národným tímom. V zápase v Porto Alegre, ktorý bol pre Brazílčanov testom pred nadchádzajúcim Pohárom konfederácií FIFA, sa presadila po zmene strán trojica stredopoliarov Oscar, Hernanes, Lucas Moura a zabezpečila domácemu výberu víťazstvo 3:0.

slovakia

left justify in out

Po úvodnom presnom zásahu hráča anglického FC Chelsea Oscara Francúzi dlho živili nádej na priaznivý výsledok, gól Hernanesa v 85. min a úspešne zrealizovaný pokutový kop Lucasa Mouru z Paríža Saint-Germain v nadstavenom čase zvýraznili rozdiel v skóre a zo stretnutia spravili z pohľadu výsledku jednoznačnú záležitosť. Úspešní strelci Hernanes i Lucas Moura sa dostali na trávnik v druhom polčase ako striedajúci hráči, pričom záložník talianskeho Lazia Rím Hernanes skóroval po štyroch minútach pobytu na ihrisku.

Francúzi v stredu prehrali v Montevideu v prípravnom stretnutí s ďalším účastníkom nadchádzajúceho Pohára konfederácií (15. - 30. júna) Uruguajom 0:1. Dvojici juhoamerických tímov nestrelili zverenci Didiera Deschampsa žiadny gól. "Mali sme na to, aby sme dosiahli lepší výsledok. Zápas proti Brazílii nám však poskytol dobrú príležitosť prezentovať náš herný prejav," povedal 44-ročný kormidelník. Brazílčania v nedeľu 2. júna remizovali v príprave na slávnom štadióne Maracana s Anglickom 2:2 a tešili sa, že oproti zápasu proti "Albiónu" zaznamenali výsledkový i herný vzostup. "Je skvelé, že sme konečne zdolali silný tím, no ešte potešujúcejšia je skutočnosť, že sme opäť hrali dobre. Verím, že výborne začneme aj na Pohári konfederácií," povedal po stretnutí akreditovaným médiám Oscar, ktorý naštartoval svoj tím na ceste za víťazstvom úvodným gólom. Brazílčania si v skupinovej fáze na turnaji vybraných reprezentačných výberov zmerajú sily postupne s Japonskom (15.6.), Mexikom (19.6.) a Talianskom (22.6.).

Až do skončenia nedeľňajšieho duelu platilo, že Brazílčania naposledy zdolali "Les Bleus" 26. augusta 1992. V prípravnom zápase v parížskom Parku Princov nastúpil za "kanárikov" aj hviezdny zakončovateľ Romário. V šiestich nasledujúcich vzájomných stretnutiach štyrikrát uspeli Francúzi vrátane finále svetového šampionátu v roku 1998 (3:0), dva razy sa duel skončil nerozhodným výsledkom.

Prípravný zápas v Porto Alegre:
Brazília - Francúzsko 3:0 (0:0)
Góly: 54. Oscar, 84. Hernanes, 90.+3 Lucas (z 11m)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies