Brazília uvažuje nad vystúpením z 34 medzinárodných orgnanizácií

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 08:49 • 2 min
Brazília uvažuje nad vystúpením z 34 medzinárodných orgnanizácií

BRAZÍLIA - Brazília uvažuje nad vystúpením z 34 druhoradých medzinárodných organizácií, vrátane Organizácie OSN pre priemyselný rozvoj (UNIDO), aby tak ušetrila ďalšie financie. Informuje o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Krajina dlhuje mnohým medzinárodným organizáciám, vrátane OSN, spolu sumu vo výške 866 miliónov dolárov kvôli fiškálnej kríze. Anonymný zdroj tiež informoval o tom, že mnohí brazílski diplomati majú teraz kvôli tomu problémy s platením nájomného v zahraničí.


Zoznam organizácií, ktoré Brazília možno opustí, zahŕňa aj Organizáciu iberoamerických štátov a šesť inštitúcií v rámci juhoamerického obchodného zoskupenia Mercosur.


Tento návrh bol predložený brazílskym ministerstvom pre rozpočet a plánovanie. Zdroj povedal, že definitívne rozhodnutie ešte stále nepadlo.


Odchod z medzinárodných organizácií by bol najnovším úsporným opatrením nového ministra zahraničných vecí Josého Serru, ktorý sa zaviazal vyplatiť dlhy ministerstva a vyrovnať jeho rozpočet. Minulý týždeň už zrušil 46 ministerských pozícií.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies