Brazília usporiadala podľa prezidentky úspešné podujatie

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 12:07 • 2 min
Brazília usporiadala podľa prezidentky úspešné podujatie

BRASÍLIA - Brazília dokázala všetkých kritikom, že je schopná zorganizovať veľké a úspešné medzinárodné podujatie. Pred záverečným víkendom svetového šampionátu vo futbale to povedala prezidentka krajiny Dilma Rousseffová.

slovakia

left justify in out

Mesiace pred začiatkom turnaja sa objavovali hlasy, že štadióny či letiská nebudú pripravené zvládnuť veľkú záťaž či v uliciach bude množstvo protestujúcich, ktorí by mohli narušiť priebeh akcie. Krátko pred koncom šampionátu však už všetci zabudli na tieto obavy a návštevníci, účastníci i svetová verejnosť tlieska Brazílčanom za vydarenú organizáciu a milú atmosféru. Infraštruktúra i doprava stopercentne fungovali.

 

"Ukázali sme, že naši ľudia vedia, ako vytvoriť správnu interakciu nielen medzi sebou, ale aj s cudzincami. Podarilo sa nám udržiať pokoj a poriadok, našimi úspechmi sú aj funkčné letiská a skvelá atmosféra na štadiónoch," povedala Rousseffová. Mnohí futbaloví fanúšikovia označujú brazílsky šampionát za najlepší za posledné desaťročia. "Ešte nikdy som nezažila takú kampaň proti niečomu veľkolepému, ako teraz pred majstrovstvami sveta. Mnohí nám neverili, ale všetkých sme presvedčili a eliminovali všetky obavy," doplnila Rousseffová. 

 

Brazíliu po svetovom šampionáte 2014 vo futbale čakajú ďalšie prípravné práce. Už o dva roky bude Rio de Janeiro hostiť olympijské hry. Aj pri prípravách tohto podujatia sú veľké sklzy, špekulovalo sa o odobraní OH a presunutí do iného mesta. Rousseffová sa v minulých dňoch stretla s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru Thomasom Bachom. "Prejavil spokojnosť so súčasným stavom príprav. Podľa jeho slov bude olympijská dedina jedna z najlepších, aké videl," tvrdila Rousseffová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona