Brazília udelila Volkswagenu pokutu 13 miliónov za emisný škandál

NETKY.SK • 13 November 2015, 00:13 • 2 min
Brazília udelila Volkswagenu pokutu 13 miliónov za emisný škandál

RIO DE JANEIRO - Brazílska agentúra na ochranu životného prostredia (Ibama) udelila nemeckej automobilke Volkswagen pokutu 13 miliónov USD (12,12 miliardy eur) pre podvody pri nebezpečných emisiách dusíka. Oznámila to dnes brazílska vláda a informáciu prevzala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ibama tiež vyzvala Volkswagen (VW), aby jej predložil plán zvolávania áut dodaných na brazílsky trh do servisov, aby odstránil softvér, ktorý manipuluje s hodnotami emisií. VW tvrdí, že po brazílskych cestách jazdí len 17.000 takýchto vozidiel.

 

Emisný škandál VW odhalila 18. septembra americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA), keď oznámila, že nemecká firma nainštalovala do vyše 480.000 dieselových áut v Spojených štátoch softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že v USA jazdí približne 482.0000 dieselových áut vyrobených v rokoch 2009 až 2015 s týmto softvérom. A po celom svete ich jazdí zhruba 11 miliónov. Automobilka vymenila vedenie firmy a pripravuje sa na masové zvolávanie áut a "lavínu" žalôb po celom svete. Emisný škandál Volkswagenu sa môže stať najdrahším v histórii automobilového priemyslu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies