Brazília sa chystá na MS 2014, polícia zadržala futbalových chuligánov

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:10 • 2 min
Brazília sa chystá na MS 2014, polícia zadržala futbalových chuligánov

Brazília sa chystá na MS 2014, polícia zadržala futbalových chuligánov

slovakia

left justify in out

img

Polícia v brazílskom Rio de Janiero zatkla v stredu 13 futbalových výtržníkov. Operácia bola súčasťou začínajúcej sa bezpečnostnej kampane v príprave na MS 2014 v Brazílii.
      Akcia s anglickým názvom "Operation Hooligans" odštartovala v Riu a okolí a 160 policajtov malo za úlohu zadržať 19 vytipovaných chuligánov obvinených z vraždy a ilegálenho držania zbraní. "Polícia bude konať veľmi tvrdo odteraz až po veľké udalosti v Rio de Janeiro, bude bojovať s týmito výtržníkmi infiltrovanými do organizovaných fanúšikovských skupín," uviedol policajný šéf v Riu Allan Turnowski.
      Operácia začala svoj prieskum ešte pred piatimi mesiacmi po tom, čo zastrelili jedného fanúšika prvoligového klubu Vasco da Gama a troch zranili. Násilie na futbalových štadiónoch v krajine v posledných rokoch kleslo pre vyšší počet policajtov na zápasoch, stále sa však objavujú krvavé incidenty.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies