Brazília po 40 rokoch nevyhrala úvodný zápas, Neymarovi nepomohol ani extravagantný účes

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 09:29 • 2 min
Brazília po 40 rokoch nevyhrala úvodný zápas, Neymarovi nepomohol ani extravagantný účes

ROSTOV NAD DONOM - Ochromený Neymar a Brazília narazila... Selecao má za sebou najhorší vstupný zápas na majstrovstvách sveta za 40 rokov. V Argentíne v roku 1978 to bolo tiež 1:1 v prvom zápase, vtedy proti Švédsku. Takto výstižne opísalo nedeľňajší vstupný zápas "kanárikov" na futbalových majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) proti tímu Švajčiarska brazílske periodikum Folha de Sao Paulo.

slovakia

left justify in out

Brazílčania sa po stretnutí sťažovali, že Zuber si pred gólovou hlavičkou pomohol faulom na stopéra Mirandu. "Vytlačil ma z dráhy. Máme tu video, kde si rozhodca mohol pozrieť, čo sa stalo, ale neurobil tak. Uhrali sme remízu. Je to stále začiatok turnaja. Vedeli sme, že tento duel nebude ľahký," poznamenal stredný obranca Brazílčanov Miranda, na klubovej úrovni stopérsky partner Slováka Milana Škriniara v Interi Miláno.

Mexický hlavný rozhodca César Ramos Palazuelos nepomohol Brazílčanom ani v neskoršom priebehu druhej polovice zápasu, keď po súboji Manuela Akanjiho s Gabrielom Jesusom správne neodpískal jedenástku. Nemecký Kicker pripomenul, že Švajčiari v zápase až 10-krát nedovolene zastavili najväčšiu hviezdu súpera Neymara.

 

Za ostatných 20 rokov nebol žiadny hráč tak často faulovaný v zápase MS. V jednom zo zápasov na šampionáte vo Francúzsku 1998 si protivníci "vyšliapli" na Angličana Alana Shearera až 11-krát. "Nehralo sa nám proti Švajčiarom ľahko, ale v ďalších zápasoch to chce tímovejší výkon z našej strany," myslí si strelec gólu Philippe Coutinho.

 

img

Kouč Švajčiarov Vladimir Petkovič po stretnutí odmietol tvrdenie, že jeho tím skóroval nezaslúžene. Rovnako nesúhlasil s tým, že jeho zverenci hrali proti Neymarovi príliš tvrdo. "Súboj Zubera s Mirandom bol úplne bežný. Čo sa týka Neymara, samozrejme, eliminovanie tohto hráča bolo kľúčové z pohľadu nášho úspechu. Som hrdý na odhodlanie mojich chlapcov," povedal 54-ročný rodák z bosnianskeho Sarajeva a dodal, že nadišla chvíľa, aby sa svet dozvedel o kvalitách jeho tímu, ktorý je na 6. mieste rebríčka FIFA a v kvalifikačnej skupine vyhral deväť z desiatich zápasov.

"Nie som spokojný s výsledkom, chcel som zvíťaziť. Situácia s Mirandom bola jasná, ale to neospravedlňuje túto remízu. Utvorili sme si tlak, ale nedokázali sme dotiahnuť do úspešného konca naše šance. Musíme byť dôslednejší," skonštatoval kormidelník Brazílie Tite.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona