Brazília odohrá duel s Nemeckom, prvýkrát od potupnej prehry na MS 2014

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 14:20 • 2 min
Brazília odohrá duel s Nemeckom, prvýkrát od potupnej prehry na MS 2014

Berlín - Brazílska futbalová reprezentácia si prvýkrát od výprasku 1:7 v semifinále domácich MS 2014 zmeria sily s Nemeckom. Utorňajší prípravný zápas s výkopom o 20.45 h sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne. Brazílčania nastúpia bez svojej najjagavejšej hviezdy, zraneného útočníka Neymara. Ich hra však pod vedením trénera Titeho nestojí na individualitách.

slovakia

left justify in out

Kouč "kanárikov" v rozhovore pre magazín Kicker priznal, že najvyššia domáca prehra Brazílie v histórii ľud tejto 200-miliónovej juhoamerickej futbalovej veľmoci stále máta.

 

"Rany nie sú zahojené. Tento medzištátny zápas v Berlíne je súčasť uzdravovacieho procesu. Prehrať 1:7 na domácej pôde v semifinále majstrovstiev sveta a sklamať milióny fanúšikov je bolestivé. Na to sa nedá zabudnúť za tri alebo päť rokov. V Berlíne to bude opäť ťažký zápas, pre nás ťažký z psychologického hľadiska. Je to príprava, zaujíma ma najmä výkon, ale pôjdeme aj za výsledkom," uviedol Tite, ktorý v roku 2016 nahradil na lavičke Carlosa Dungu.

 

Brazílčania v prvom marcovom asociačnom termíne zvíťazili v Rusku 3:0, Nemci remizovali so Španielskom 1:1 a dosiahli už tretí nerozhodný výsledok v rade. "Brazíliu považujem za výborného súpera a sparringpartnera na otestovanie sily pred svetovým šampionátom. Jej súčasný tím je o dva levely lepší, ako ten z roku 2014," poznamenal stredopoliar "Nationalelf" Toni Kroos, ktorý sa na spomínanom debakli 7:1 podieľal dvoma gólmi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies