Brazília na Pohári konfederácií s trinástimi legionármi

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 12:00 • 2 min
Brazília na Pohári konfederácií s trinástimi legionármi

RIO DE JANEIRO - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari nominoval na nadchádzajúci Pohár konfederácií FIFA (15. - 30. júna), ktorý odohrá jeho výber na domácej pôde, i hviezdnych zakončovateľov Neymara z FC Barcelona a Hulka z ruského Zenit Petrohrad.

slovakia

left justify in out

Obranu vystužia Neymarov klubový spoluhráč Dani Alves či Thiago Silva z Paríža Saint-Germain. V tíme figuruje desať hráčov z Brazílie a trinásť legionárov pôsobiacich v zahraničných súťažiach. Po dvoch futbalistov dodali národnému tímu "kanárikov" FC Barcelona (Neymar, Dani Alves), Paríž Saint-Germain (Thiago Silva, Lucas Moura), FC Chelsea (Davdi Luiz, Oscar) a FC Bayern Mníchov (Dante, Luiz Gustavo).

Futbalisti Brazílie ukončili v nedeľňajšej generálke na turnaj vybraných reprezentačných tímov dvadsaťjedenročné čakanie na víťazstvo nad francúzskou reprezentáciou. V zápase v Porto Alegre zabezpečila trojica stredopoliarov Oscar, Hernanes, Lucas Moura domácemu výberu víťazstvo 3:0. "Je skvelé, že sme konečne zdolali silný tím, no ešte potešujúcejšia je skutočnosť, že sme opäť hrali dobre. Verím, že výborne začneme aj na Pohári konfederácií," povedal po stretnutí akreditovaným médiám Oscar. 

Brazília začne svoju púť na Pohári konfederácií 15. júna v Brasilii na Estadio Nacional zápasom proti Japonsku. Zostávajúcimi dvoma súpermi Scolariho zverencov v A-skupine budú Mexiko (19.6.) a Taliansko (22.6.). 

Nominácia brazílskej futbalovej reprezentácie na Pohár konfederácií FIFA: 
Brankári: Júlio César (Queens Park Rangers/Angl.), Jefferson (Botafogo), Diego Cavalieri (Fluminense) 
Obrancovia: Dani Alves (FC Barcelona/Šp.), Thiago Silva (Paríž Saint Germain/Fr.), David Luiz (FC Chelsea/Angl.), Marcelo (Real Madrid/Šp.), Jean (Fluminense), Dante (FC Bayern Mníchov/Nem.), Réver (Atlético Mineiro), Filipe Luís (Atlético Madrid/Šp.) 
Stredopoliari: Paulinho (Corinthians), Lucas Moura (Paríž Saint Germain/Fr.), Hernanes (Lazio Rím/Tal.), Luiz Gustavo (FC Bayern Mníchov/Nem.), Jádson (FC Sao Paulo), Fernando (Grémio), Bernard (Atlético Mineiro), Oscar (FC Chelsea/Angl.) 
Útočníci: Fred (Fluminense), Neymar (FC Barcelona/Šp.), Hulk (Zenit Petrohrad/Rus.), Leandro Damiao (Internacional)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies