Brazília krok od vytúženého zlata, tréner Micale velebí Neymara

NETKY.SK • 18 August 2016, 09:11 • 2 min
Brazília krok od vytúženého zlata, tréner Micale velebí Neymara

RIO DE JANEIRO - Po úvodných dvoch bezgólových remízach ho mnohí fanatickí domáci fanúšikovia pranierovali. Po semifinálovej demontáži Hondurasu na olympijskom futbalovom turnaji v Riu de Janeiro ho vynášajú do nebies. Neymar sa výrazne zaslúžil o to, že Brazílčania sú krok od zisku vytúženého zlata.

slovakia

left justify in out

Už v 15. sekunde semifinálového duelu strelil najrýchlejší gól v olympijskej histórii. Kanonier Barcelony využil nedorozumenie pri rozohrávke súpera a v súboji jeden proti jednému prekonal honduraského brankára Luisa Lopeza. V závere z jedenástky spečatil konečný výsledok na 6:0. Na začiatku turnaja sa Neymar trápil, no postupne sa zžil s tímom a jeho výkony gradujú.

 

Tréner Rogerio Micale po záverečnom hvizde nešetril superlatívmi na adresu lídra ofenzívy "kanárikov". "Neymar je monštrum. Od boha dostal do vienka dar hrať futbal a svojim talentom dokáže uchvátiť každého fanúšika. Proti Hondurasu potvrdil, že je výnimočný, pre všetkých našich hráčov je obrovskou inšpiráciou," citovala slová brazílskeho kouča agentúra dpa.

 

Pred umením Neymara sňal klobúk aj honduraský brankár Lopez. "Všetci vieme, aký je dobrý, je to jednoducho extratrieda. Je obrovský rozdiel, keď má Neymar loptu a keď ju nemá. S loptou je nezastaviteľný."

 

"Neymar je veľmi šťastný, že môže byť súčasťou tohto tímu. Hráči ho prijali medzi seba a berú ho ako prirodzeného lídra. Je pod veľkým tlakom, no dokáže sa s ním čoraz lepšie vyrovnať, čo je pozitívny signál pred sobotňajším finálovým zápasom proti Nemecku. Brazílsky futbal má napriek neúspechu na domácich MS 2014 stále veľký cveng. Práve Neymar ho môže dostať na ešte vyšší level," zdôraznil Micale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies