Brazília i Mexiko s imperatívom postupu

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 10:53 • 2 min
Brazília i Mexiko s imperatívom postupu

FORTALEZA - Futbalisti Brazílie odohrajú svoj druhý zápas na jubilejných XX. majstrovstvách sveta v utorok proti odvekému rivalovi Mexiku. Duel v A-skupine sa uskutoční vo Fortaleze s úvodným výkopom o 21.00 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Domáci "kanárici" zdolali v otváracom stretnutí svetového šampionátu Chorvátov (3:1) a veria, že ďalší trojbodový zápis im bude stačiť na postup do vyraďovacej fázy. Zverenci Luiza Felipeho Scolariho sa kvalifikujú do osemfinále, ak v utorok vyhrajú a zároveň Kamerunčania nezvíťazia v stredajšom dueli nad "vatrenými". Päťnásobnému šampiónovi Brazílii sa však postaví do cesty zdatný súper v podobe Mexika, ktoré má rovnako na konte tri body za najtesnejší úspech (1:0) nad "neskrotnými levmi". Stredoameričania sa prebojujú do "vyraďovačky", ak zdolajú domácich a Chorvátsko nezvíťazí nad Kamerunom. 

 

"Vieme, že nás čaká ďalšie nesmierne náročné stretnutie. Už v ňom sa môže de facto rozhodnúť o jednom postupujúcom, pristúpime k nemu, akoby to bolo finále. Uvedomujeme si však silu Mexika a nič nepodceníme," vyhlásil autor tretieho gólu do siete Balkáncov ofenzívny záložník FC Chelsea, Brazílčan Oscar. Mexická "trikolóra" je tradičným súperom "selecaa". Pred rokom na Pohári konfederácií FIFA vyhrali Juhoameričania 2:0, čím vrátili rivalovi prehru z finále olympijského turnaja v Londýne (1:2). V britskej metropole boli lídrami Brazílčanov Hulk, Neymar, Oscar, Thiago Silva a Marcelo, no nepriviedli národný výber ich rodnej krajiny k prvému celkovému triumfu na OH. „Ten neúspech pod piatimi kruhmi mrzí dvojnásobne, pretože ešte nemáme titul z olympijských hier. Mexičania vždy oplývali kvalitou a navyše, vedia sa proti nám vyburcovať a zahrať veľmi dobre. Očakávam, že aj teraz to bude rovnaké,“ doplnil Oscar. 

 

Zhodou okolností aj lanské meranie síl na Pohári konfederácií FIFA sa uskutočnilo vo Fortaleze a tiež to bol pre oboch druhý zápas v skupinovej fáze. Brazília ho zvládla 2:0 zásluhou zásahov Neymara a Joa. Mexiko však vyhralo sedem z predchádzajúcich 15 duelov s "pentacampeones", vrátane dvoch z ostatných štyroch. Jeho lídrom v úvodnej konfrontácií na turnaji s Kamerunom bol útočník Giovani dos Santos. "Predviedli sme kolektívny výkon, s ktorým môžeme byť spokojní. Všetci sme pochopili systém, ktorý od nás vyžaduje tréner Miguel Herrera. Cítim, že máme kvalitný káder a je v jeho silách dotiahnuť to ďaleko," poznamenal Dos Santos. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies