Brazília dosiahla vlani rekordný prebytok zahraničného obchodu

NETKY.SK • 3 Január 2017, 13:44 • 2 min
Brazília dosiahla vlani rekordný prebytok zahraničného obchodu

RIO DE JANEIRO - Brazília dosiahla vlani rekordný prebytok zahraničného obchodu vo svojej histórii. Ministerstvo obchodu v pondelok (2. 1.) uviedlo, že prebytok dosiahol takmer 48 miliárd USD (45,87 miliardy eur). Rozdiel medzi vývozom a dovozom bol vlani o 2 miliardy USD vyšší než v rekordnom roku 2006.

slovakia

left justify in out

Najväčšia krajina Latinskej Ameriky bojuje s veľkými ekonomickými problémami. Tie majú vplyv na pokles dovozu. Kríza oslabuje aj národnú menu, čo však vytvára podmienky rastu predaja jej produkcie na medzinárodnom trhu.

 

Investori na finančných trhoch usudzujú, že sa po dvojročnej fáze rastúcich problémov krajina začína dostávať z najhoršieho. Brazíliou otriasajú korupčné škandály, ktoré sa odhalili v najvyšších politických kruhoch. V súvislosti s nimi prišla o post prezidentka Dilma Rousseffová. Jej nástupca Michel Temer sa usiluje ozdraviť štátny rozpočet a dal si za cieľ urobiť krajinu príťažlivejšiu pre zahraničných investorov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies