Brazília deklasovala Haiti 7:1, Dunga: Sme na správnej ceste

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 07:51 • 2 min
Brazília deklasovala Haiti 7:1, Dunga: Sme na správnej ceste

ORLANDO - Brazílski futbaloví reprezentanti si v druhom vystúpení na 45. ročníku Copa America schuti zastrieľali. Outsidera z Haiti deklasovali 7:1 a so štyrmi bodmi sa dostali na čelo tabuľky B-skupiny.

slovakia

left justify in out

Prvým hetrikom v drese "kanárikov" sa na štadióne v Orlande zaskvel Philippe Coutinho z FC Liverpool, dva góly pridal Renato Augusto. V druhom zápase v Glendale remizoval Ekvádor s Peru 2:2, keď dokázal zmazať dvojgólové manko.

 

Tréner Brazílčanov Dunga po úvodnej bezgólovej remíze s Ekvádorom avizoval, že do duelu s Haiti pôjdu jeho zverenci s cieľom nasúkať súperovi čo najviac gólov. Na Cope totiž pri rovnosti bodov dvoch tímov rozhoduje lepšie skóre. Po dvoch presných zásahoch Coutinha a jednom Augusta bolo o osude stretnutia rozhodnuté už do prestávky. Po zmene strán pridali päťnásobní majstri sveta ďalšie štyri góly.

 

Dunga po presvedčivom víťazstve vyzdvihol výkon Coutinha. "Počas tréningov sme Coutinha neustále povzbudzovali. Hovorili sme mu, že má potenciál na to, aby bol v brazílskej reprezentácii rovnako platným hráčom ako v Liverpoole. Dnes bol mimoriadne užitočný a dokázal premeniť šance. Viac si začal veriť a nebojí sa riskovať. Presne to sme od neho chceli," citovala agentúra AP slová kapitána svetových šampiónov z roku 1994.

 

Dunga bol po neúspešnom vstupe do juhoamerickej kvalifikácie MS 2016 pod paľbou ostrej kritiky. Napokon to však ustál, hoci Brazília po šiestich zápasoch figuruje na nepostupovom šiestom mieste. "Doterajší priebeh Copa America potvrdzuje, že sme sa správnej ceste, hoci ešte nie sme tam, kde chceme byť. Nemôžeme zaspať na vavrínoch, každým zápasom sa musíme zlepšovať," zdôraznil brazílsky kouč.

 

Peruánci mali proti Ekvádoru raketový štart a už po 13 minútach viedli 2:0, keď sa presadili Christian Cueva a Edison Flores. Zverenci kolumbijského trénera Gustava Quinteirosa však nezložili zbrane a napokon vybojovali cenný bod. V závere prvého polčasu znížil Enner Valencia a na začiatku druhého dejstva po vyšachovaní peruánskej obrany vyrovnal Miller Bolanos. V nadstavenom čase mohol strhnúť víťazstvo na stranu Peru Raul Ruidiaz, jeho strela však tesne minula ľavú žrď.

 

Ekvádorčania na Cope naposledy vyrovnali z 0:2 na 2:2 v roku 1983 v dueli s Argentínou. S dvomi bodmi sú v tabuľke až tretí, no v poslednom kole ich čaká duel proti Haiti a na postup do štvrťfinále im stačí víťazstvo o dva góly. Peruánci pri predpokladanom triumfe Ekvádorčanov musia minimálne remizovať s Brazíliou. "Cením si, že moje mužstvo sa po katastrofálnom úvode zmobilizovalo a dosiahlo výsledok, ktorý nám dáva šance na postup," uviedol ekvádorsky kormidelník Quinteiros.

 

45. ročník Copa America

B-skupina

Brazília - Haiti 7:1 (3:0)

Góly: 14., 29. a 90+2. Coutinho, 35. a 86. Augusto, 59. Gabriel, 67. Lima - 70. Marcelin

 

 

 

Ekvádor - Peru 2:2 (1:2)

Góly: 39. E. Valencia, 49. Bolanos - 5. Cueva, 13. Flores, ČK: 90+3. Achilier (Ekv.)

 

 

 

tabuľka:

1. Brazília 2 1 1 0 7:1 4

2. Peru 2 1 1 0 3:2 4

3. Ekvádor 2 0 2 0 2:2 2

4. Haiti 2 0 0 2 1:8 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies