: Brazília - Chile 3:0 v osemfinále,kanárici proti Holandsku - SÚHRN

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 07:57 • 2 min
: Brazília - Chile 3:0 v osemfinále,kanárici proti Holandsku - SÚHRN

: Brazília - Chile 3:0 v osemfinále,kanárici proti Holandsku - SÚHRN

slovakia

left justify in out

Futbalisti Brazílie zvíťazili v druhom pondelkovom zápase osemfinále na MS v JAR nad Chile 3:0 a postúpili medzi posledných osem tímov.
      Brazília tak zdolala Chile zatiaľ vo všetkých troch vzájomných súbojoch na svetových šampionátoch - v semifinále MS 1962 4:2 a 4:1 vo štvrťfinále MS 1998.
      Kanárici nastúpia na MS 2010 vo štvrťfinále 2. júla o 16 h v Port Elizabeth proti Holandsku, ktoré v prvom pondelkovom osemfinále vyradilo slovenských futbalistov.

      osemfinále:
      Brazília - Chile 3:0 (2:0)
      Góly: 34. Juan, 38. L. Fabiano, 59. Robinho. Rozhodovali: Webb - Cann, Mullarkey (všetci Angl.), ŽK: Kaka, Ramires - Vidal, Fuentes, Millar, 52.000 divákov.
      zostavy a striedania:
      Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Dani Alves, Gilberto Silva, Ramires - Kaka (81. Kleberson) - Luis Fabiano (76. Nilmar), Robinho (85. Gilberto Melo).
      Chile: Bravo - Fuentes, Contreras (46. Tello), Jara - Carmona - Isla (62. Millar), Mark Gonzalez (46. Valdivia), Vidal - Sanchez, Suazo, Beausejour.

      Brazília nastúpila s tromi zmenami v základnej zostave, vrátili sa do nej Robinho a Kaka, pričom Ramires zaujal miesto zraneného Elana. Naopak, Čiľanom vypadli zo zostavy obaja stopéri Ponce, Medel a napokon aj stredopoliar Estrada. Zápas mal od úvodu svižné tempo. Čiľania začali nebojácne, ale nebezpečnejší boli pred bránou kanárici. V 5. minúte vyzval Dani Alves kolmým pasom na skórovanie Luisa Fabiana, ale ten mieril z dobrej parkety nepresne. Brankár Bravo vynikol pri strele Gilberta Silvu z dobrých 25 m. Chile pohrozilo vážnejšie v prvom polčase len raz. Suazo si zbehol na pas medzi dvojicu stopérov, ale z hranice šestnástky vystrelil slabo. Kanárici postupne ovládli hru a v 34. minúte otvoril skóre Juan. Po rohovom kope Maicona využili Brazílčania svoju výškovú prevahu a nekrytý Juan prudkou hlavičkou dal gól - 1:0. Už o necelé štyri minúty bolo 2:0. Takmer na polovici ihriska vyhral vzdušný súboj Kaka. Loptu po pravom krídle zatiahol Robinho, vrátil ju späť na Kaku, ktorý našiel voľného Luisa Fabiana a ten obišiel brankára Brava a skóroval do prázdnej brány.  
      Ani po zmene strán nemožno uprieť snahu Čiľanom, ale Brazílčania pozorne bránili a vyrážali do rýchly brejkov. Kanárici udreli po hodine hry. Takmer od polovice ihriska naviedol loptu na šestnástku Ramires, tam ju prihral Robinhovi, ktorý technickou strelou obstrelil brankára Brava - 3:0. Komplexný výkon Brazílie, ktorá mala navrch v podstate vo všetkých ukazovateľoch, postupne gradoval. V 66. minúte pohrozilo Chile, ale strela Valdiviu spoza šestnástky len tesne minula brvno. Na druhej strane mieril nad z dobrej parkety Kaka, ktorého presnou prihrávkou našiel Bastos. Kanárici aj naďalej pohodlne kombinovali, v 74. minúte poslal Dani Alves do zakončenia Robinha, ale jeho gólovú strelu na kríž chilský brankár tečoval na rohový kop. Suazo sa otočil v šestnástke, ale gólman Julio Cesar sa nenechal prekvapiť. Ten istý hráč po rohovom kope poslal lobovanú loptu z voleja na bránu, pričom opečiatkovala brvno z vrchnej časti. Na výsledku sa však už nič nezmenilo a tak kanárici vyhrali nad Chile krutým rozdielom triedy rovnako ako v osemfinále na MS 1998 vo Francúzsku.
      Carlos Dunga, tréner Brazílie: "Vyhrali sme dôležitý zápas, ale musíme sa ešte zlepšiť vo všetkých herných činnostiach. Chile hralo výnimočne dobre s častím držaním lopty, ale Brazília mala stále vývoj stretnutia pod kontrolou. Tešíme sa z postupu."
      Luis Fabiano, útočník Brazílie a autor gólu: "Dnes sme hrali veľmi dobre a sme na tej správnej postupovej ceste. Teraz je pred nami ďalšia prekážka. Súboj s Chile bol náročný, ale duel s Holandskom bude ešte ťažší."
      Robinho, útočník Brazílie a autor gólu: "Hrali sme proti Chile ešte lepšie ako v zápasoch skupinovej fázy. Sme na správnej ceste, ale máme čo ešte zlepšovať. Teraz sa dobre pripravíme na Holandsko.
      Bravo, brankár Chile: "Dúfali sme, že to skončí inak. Opúšťame však finálový turnaj s vedomím, že sme na ihrisku odovzdali všetko. Niekedy sme však trochu ľahko zraniteľní. Smerom dopredu hráme dobre, ale zlepšiť musíme najmä defenzívnu čiosť. Brazília je však najlepším tímom na svete."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies