Brazília chce do finále, uruguajskí kanonieri sú proti

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 11:55 • 2 min
Brazília chce do finále, uruguajskí kanonieri sú proti

BELO HORIZONTE - Futbalisti brazílskej reprezentácie sa príznačným spôsobom pretancovali zo základnej skupiny do vyraďovacej časti Pohára konfederácií FIFA, ale prvá skutočne náročná skúška na nich čaká v stredajšom zápase semifinále proti Uruguaju.

slovakia

left justify in out

Usporiadateľ budúcoročných majstrovstiev sveta vyzve v súboji o finálovú účasť úradujúceho juhoamerického šampióna v Belo Horizonte o 21.00 h SELČ. Druhé semifinále medzi Španielskom a Talianskom sa uskutoční vo štvrtok o 21.00 h SELČ vo Fortaleze.

Tréner Luiz Felipe Scolari mal po opätovnom prevzatí národného tímu z lanského novembra so svojimi zverencami vzhľadom na zvučné meno futbalovej školy príšernú bilanciu 1 - 5 - 1. Brazília pod jeho vedením klesla až na historicky najhoršie 22. miesto v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ale potom prišlo jednoznačné víťazstvo 3:0 v medzištátnom prípravnom stretnutí nad Francúzskom a na PK zaslúžené triumfy s Japonskom (3:0), Mexikom (2:0) i Talianskom (4:2). Uruguaj síce prehral na PK s úradujúcim majstrom sveta i Európy Španielskom 1:2, ale poradil si s Nigériou 2:1 a rozdrvil Tahiti 8:0, z ostatných piatich zápasov má pozitívnu bilanciu 4 - 0 - 1. 

"Uruguajčania sú nesmierne silní v ofenzíve. Mnoho ich hráčov môže v ktoromkoľvek momente zobrať na seba zodpovednosť a rozhodnúť zápas," varoval brazílsky brankár anglických Queens Park Rangers Júlio César pred trojicou kanonierov Édinson Cavani, Luis Suárez, Diego Forlán. "Všetkých poznám veľmi dobre a musím povedať, že by sme si mali dať obrovský pozor. Títo futbalisti dokážu využiť každé zaváhanie. V našom vzájomnom súboji však nikto nie je favorit. Uruguaj si verí, pretože triumfoval na Copa América 2011," doplnil bývalý gólman Interu Miláno. 

Uruguaj naposledy zdolal Brazíliu v roku 2001, paradoxne bol to prvý duel Scolariho vo funkcii národného kouča. Zhodou okolností však o rok neskôr "Veľký Phil" so svojimi zverencami zdvihol nad hlavu trofej pre majstra sveta a "kanárici" získali piatu hviezdičku na dresy, keďže to bol pre nich už piaty primát zo svetového šampionátu. Uruguajčania majú na konte dva tituly z MS. Od spomenutej prehry spred dvanástich rokov "selecao" dosiahla proti juhoamerickému rivalovi štyri víťazstvá a dve remízy. "My sme už splnili predturnajový minimálny cieľ. Brazílčania hrajú doma a majú skvelý tím, ale vo futbale nie je nič nemožné. Verím, že sa dostaneme ešte ďalej," vyhlásil kouč Uruguajčanov Óscar Tabárez. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies