Brazília bez Neymara a Thiaga Silvu proti rozbehnutému Nemecku

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:01 • 2 min
Brazília bez Neymara a Thiaga Silvu proti rozbehnutému Nemecku

BELO HORIZONTE - Aj bez svojich dvoch najväčších hviezd Neymara a Thiaga Silvu sa pokúsi domáca Brazília uspieť nad Nemeckom v semifinále futbalových majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Prvý súboj o účasť vo finále na jubilejnom XX. svetovom šampionáte sa uskutoční v utorok 8. júla o 22.00 h SELČ na štadióne Mineirao v Belo Horizonte. Hlavným rozhodcom tohto duelu bude Mexičan Marco Rodríguez, na čiarach mu budú pomáhať krajania Marvin Torrentera a Marcos Quintero.

 

Útočník FC Barcelona Neymar má zlomený tretí bedrový stavec, indispozíciu utrpel v závere piatkového štvrťfinále s Kolumbiou. V rovnakom zápase dostal "nezmyselnú" žltú kartu jeho krajan obranca Thiago Silva. Stopér Paríža Saint-Germain úplne zbytočne atakoval brankára súpera pri výkope, za čo ho arbiter potrestal, a keďže to bola druhá žltá karta Th. Silvu na turnaji, automaticky inkasoval trest na jedno stretnutie. 

 

Brazílčania bojujú o šiesty titul šampióna a Neymar napriek prísnemu zákazu lekárov vyhlásil, že v prípade postupu cez Nemecko by chcel nastúpiť vo finále. "Neymar povedal, že už cíti menšiu bolesť a z toho dôvodu by mohol byť do týždňa v poriadku. Lekársky štáb síce uviedol, že zranenie nie je vážne, ale neexistuje spôsob uzdravenia v tomto období," napísal denník Folha de Sao Paulo. Súboj o trofej je na programe v nedeľu 13. júla a doba liečby autora štyroch gólov na tomto šampionáte sa odhaduje na tri až šesť týždňov. Brazílska futbalová konfederácia sa tiež nevie zmieriť s neúčasťou ďalšej opory mužstva a pokúša sa zrušiť trest pre kapitána Thiaga Silvu. Hovorkyňa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Delia Fischerová uviedla, že disciplinárna komisia analyzuje materiál predložený brazílskou stranou. FIFA uvádza, že potrestanie môže zrušiť iba za výnimočných okolností. 

 

Brazília hrala proti Nemecku zatiaľ len raz na MS, vo finále šampionátu 2002 v Kórejskej republike a Japonsku zvíťazila 2:0. Hráči "Nationalelf" však majú skvelú športovú formu. Do semifinále postúpili štvrtýkrát po sebe, čo je historický rekord, celkovo sú medzi najlepším kvartetom už trinástykrát a pokúsia sa o ôsmu finálovú účasť. Nemci majú na konte tri primáty z MS. Kľúčové z ich pohľadu bude, aký výkon podajú v defenzíve. Joachimovi Löwovi sa vyplatilo, že kapitána Philippa Lahma vrátil do defenzívnej formácie z postu štítového záložníka. Univerzál Bayernu Mníchov Lahm patril vo štvrťfinále s Francúzskom (1:0) k najlepším futbalistom na ihrisku a stopérska dvojica Jérome Boateng, Mats Hummels fungovala oveľa spoľahlivejšie, ako keď namiesto chorého Hummelsa v nej hral Per Mertesacker. "Na našom tíme vidieť pokrok, v každom ďalšom stretnutí hráme lepšie. Verím, že to tak bude pokračovať," uviedol Löw, ktorý trénuje Nemcov už osem rokov a priviedol ich do semifinále každého veľkého podujatia, na ktorom s nimi štartoval. 

 

Víťaz tohto merania síl sa stretne vo finále s postupujúcim z dvojice Holandsko - Argentína. Ich semifinále sa uskutoční v stredu 9. júla o 22.00 h SELČ v Sao Paule. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies