Brazílčanom sa nepáčia alternatívy mena pre maskota

NETKY.SK • 21 September 2012, 12:10 • 2 min
Brazílčanom sa nepáčia alternatívy mena pre maskota

Brazílčanom sa nepáčia alternatívy mena pre maskota - Futbal Na maskota futbalových majstrovstiev sveta 2014 reagovala brazílska verejnosť vo väčšine pozitívne. Ľudom sa však nepáčia tri alternatívy mena, ktoré pre pásavca vybrali organizátori.

slovakia

left justify in out

img

Na maskota futbalových majstrovstiev sveta 2014 reagovala brazílska verejnosť vo väčšine pozitívne. Ľudom sa však nepáčia tri alternatívy mena, ktoré pre pásavca vybrali organizátori.
      Lokálne média uskutočnili prostredníctvom internetu prieskum verejnej mienky ohľadom mena pre maskota futbalových MS 2014 v Brazílii. Z ankety je zrejmé, že väčšine obyvateľov Brazílie sa nepáči ani jedno z troch mien Amijubi, Fuleco a Zuzeco.
      Viac ako 23.000 ľudí podpísalo v priebehu posledných troch dní online petíciu za "viac demokratický" prístup, kde by usporiadatelia brali do úvahy aj názory fanúšikov. Cieľom petície je dovoliť fanúšikom, aby navrhli nové mená pre maskota. Z nich sa potom hlasovaním zvolí päť najpopulárnejších. Podľa iniciátorov petície je dôležité, aby mal maskot "slušné" meno.
      Usporiadatelia svetového šampionátu aj napriek tlaku verejnosti vo štvrtok zdôraznili, že k spomenutým trom možnostiam nebudú pridávať žiadne iné pomenovania. "Mená nebudeme upravovať. Sme presvedčení, že po verejnom hlasovaní o mene maskota sa bude jeho postava rozvíjať spoločne s charakterom," uvádza sa vo vyhlásení organizačnej komisie.
      Podľa Medzinárodnej futbalovej federácie pochádzajú všetky tri mená z mixu brazílskych slov reprezentujúcich priateľstvo, radosť a ekológiu a sú charakteristické pre brazílsky ľud a krajinu.
      Amijubi vzniklo zo slova "amizade" (priateľstvo) a "jubilo" (radosť), Fuleco pochádza zo slov "futebol" (futbal) a "ecologia" (ekológia) a Zuzeco vzniklo kombináciou "azul" (modrá) a "ecologia" (ekológia). Meno maskota záverečného turnaja v roku 2014 bude známe 25. novembra.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies