Brazílčania vyzvú odvekého rivala, ožili spomienky na Mineirazo

NETKY.SK • 8 November 2016, 11:04 • 2 min
Brazílčania vyzvú odvekého rivala, ožili spomienky na Mineirazo

BELO HORIZONTE - Jedenáste kolo juhoamerickej kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 v Rusku prinesie veľký šláger, v ktorom sa Brazília stretne v noci na piatok s nezmieriteľným rivalom Argentínou.

slovakia

left justify in out

Duel sa uskutoční na štadióne Mineirao v Belo Horizonte, kde "kanárici" pred dvomi rokmi na svetovom šampionáte utrpeli pred domácim publikom pamätný debakel 1:7 s neskorším majstrom sveta Nemeckom. Tréner Brazílie Tite verí, že presvedčivý výkon jeho zverencov by mohol pomôcť vymazať bolestné spomienky na historický debakel zo semifinále MS 2014.

 

"Samozrejme, návrat na tento štadión sa nás všetkých dotkne, aj tých, ktorí vtedy nehrali za národný tím. Musíme sa vedieť so všetkým vyrovnať. Dva roky uplynuli a sme v odlišnej situácii," vyhlásil Tite, ktorý dáva zabudnúť na neúspešnú reprezentačnú éru pod vedením Carlosa Dungu. Od Titeho nástupu vyhrali Brazílčania všetky štyri kvalifikačné stretnutia a prepracovali sa na čelo tabuľky, ktorú vedú s 21 bodmi.

 

Ani on však nemôže zabrániť, aby sa vrátili spomienky na 8. júl 2014. Štyria hráči zo súčasného kádra zažili vtedy potupnú prehru na vlastnej koži - obranca Realu Madrid Marcelo, stredopoliar Manchestru City Fernandinho, Paulinho z čínskeho Kuang-čou Evergrande a krídelník FC Chelsea Willian. Brazílski futbalisti veria, že zápas, ktorý v najväčšej juhoamerickej krajine nenazvú inak ako "Mineirazo", je už minulosťou. "Brazília má šancu prepísať históriu. Nezmeníme, čo sa stalo, ale máme možnosť zanechať dobrý dojem. Po všetkom, čím sme si prešli v roku 2014, sme dostali príležitosť vrátiť sa sem a ukázať svoje schopnosti proti výbornému tímu," povedal Paulinho. Podľa obrancu Rodriga Caia, ktorý v roku 2014 len začal hrávať na profiúrovni, je tento tím už "novou Brazíliou a fanúšikovia to uvidia na trávniku". "Môžem si iba predstavovať, čo znamenala tá prehra pre hráčov, ktorí vtedy nastúpili," povedal.

 

V odlišnej situácii je Argentína, ktorá po sérii nezdarov okupuje v tabuľke až šieste, nepostupové miesto. "Albicelestes" čakajú nároční súperi, po Brazílii narazia 15. novembra v ďalšom ťažkom teste na Kolumbiu. "Budú to zápasy s dvoma veľkými rivalmi. Pre nás bude dobré, ak z nich vyťažíme minimálne štyri body," tvrdí tréner Argentíny Edgardo Bauza, pod ktorým sa trasie stolička. V prípade ďalších neúspechov môže čakať vyhadzov.

 

Pre vicemajstrov sveta je pozitívom, že Bauza už môže počítať s uzdraveným Lionelom Messim. Pri jeho absencii, ktorú zavinili problémy so slabinami, Argentínčania iba remizovali s Venezuelou a Peru, prehrali doma 0:1 s Paraguajom a klesli v tabuľke mimo postupové pozície. "Messi je rozdielový hráč. Je pre nás veľmi dôležitý, súper si ho musí strážiť, čo iba zvyšuje jeho obavy," dodal Bauza. Jedným z lákadiel by mal byť aj súboj Messiho s jeho spoluhráčom z FC Barcelona Neymarom, obe hviezdy by mali pricestovať do dejiska zápasu v utorok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies