Brazílčania vyučovali v Johannesburgu, Neymar sa zaskvel hetrikom

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 12:29 • 2 min
Brazílčania vyučovali v Johannesburgu, Neymar sa zaskvel hetrikom

JOHANNESBURG - Skvelé predstavenie Neymara a päť gólov v sieti súpera. Futbalisti Brazílie v stredu deklasovali v Johannesburgu domáci tím Juhoafrickej republiky 5:0 a potvrdili, že na blížiacom sa domácom svetovom šampionáte budú patriť k najväčším favoritom.

slovakia

left justify in out

"Pre nás to bol veľmi dôležitý duel, nebrali sme ho iba ako priateľský. Potrebujeme dobrú inšpiráciu pred majstrovstvami sveta a jasné víťazstvo takou je," povedal po zápase technický riaditeľ "kanárikov" Carlos Alberto Parreira. 
      

Brazílčania síce nemali pred 51.000 divákmi až takú prevahu ako nasvedčuje konečný rezultát, v koncovke ale boli mimoriadne efektívni. Už po desiatich minútach otvoril skóre "playmaker" londýnskej Chelsea Oscar a potom už prišli chvíle kanoniera Barcelony Neymara. Ten najskôr zvýšil na 2:0 a iba 24 sekúnd po štarte druhého polčasu pridal svoj druhý gól. Hetrik skompletizoval v nadstavenom čase a zaokrúhlil strelecký účet v národnom tíme na 30 zásahov v 47 dueloch.
      

"Užíval som si toto predstavenie," pochválil svojich zverencov kouč päťnásobných majstrov sveta Luiz Felipe Scolari, ktorý nebude mať ľahkú úlohu pred oznámením konečnej nominácie na MS. V stredu dal totiž po dlhšom čase šancu stredopoliarovi Manchestru City Fernandinhovi a ten sa mu odvďačil gólom, úspešne sa prezentoval na pravej strane obrany zasa Rafinha. Obaja dúfajú, že sa objavia v Scolariho zozname na šampionát. "Páčili sa mi, hrali dobre. Nomináciu ešte nemám stopercentne vyriešenú...," dodal Scolari.  

Prípravný zápas v Johannesburgu:
JAR - Brazília 0:5 (0:2)
Góly: 41., 46. a 90.+1 Neymar, 10. Oscar, 80. Fernandinho



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies