Brázílčania vyhrali Pohár konfederácií, vo finále zdolali Španielov 3:0

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 07:30 • 2 min
Brázílčania vyhrali Pohár konfederácií, vo finále zdolali Španielov 3:0

RIO DE JANEIRO - Futbalisti Brazílie zvíťazili v nedeľňajšom finálovom stretnutí na IX. ročníku Pohára konfederácií FIFA 2013 v brazílskom meste Rio de Janeiro nad úradujúcimi majstrami sveta a Európy Španielmi 3:0.

slovakia

left justify in out

Zverenci Luiza Felipeho Scolariho zavŕšili pre „kanárikov“ zlatý hetrik z posledných troch turnajov vybraných reprezentačných krajín. Brazílčania triumfovali v Nemecku v roku 2005 a tiež o štyri roky neskôr v Juhoafrickej republike. Španieli, ktorí až do nedeľňajšieho neúspechu ťahali sériu 29 súťažných zápasov bez prehry, obsadili na Pohári konfederácií druhú pozíciu. Tretie miesto patrí Taliansku, ktoré zdolalo v súboji o bronz Uruguaj po strelách zo značky pokutového kopu 3:2. V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 2:2.

Výsledok - Pohár konfederácií FIFA - nedeľa - finále: 
Brazília - Španielsko 3:0 (2:0) 
Góly: 2. a 47. Fred, 44. Neymar, ŽK: 15. Arbeloa, 28. Sergio Ramos (obaja Španielsko), ČK: 68. Piqué (Španielsko) za faul, rozhodoval: Kuipers (Hol.) 

Zostavy: 
Brazília: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho (88. Hernanes), Luiz Gustavo - Oscar - Hulk (72. Jadson), Neymar - Fred (79. Jô) 
Španielsko: Casillas - Arbeloa (46. Azpilicueta), Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba - Busquets - Xavi Hernández, Iniesta - Pedro Rodríguez, Mata (52. Jesús Navas) - F. Torres (59. D. Villa) 



Brazílčania vstúpili do zápasu výborne, na radosť domácich priaznivcov otvoril skóre po 95 sekundách hry útočník Fred, ktorý dorazil medzi tri žrde loptu po skrumáži pred bránkou úradujúcich majstrov sveta i Európy z Pyrenejského polostrova. O šesť minút neskôr sa vo veľkej príležitosti ocitol Oscar, ktorý po priťuknutí od Freda netrafil bránku. V 15 min sa na ihrisku strhla šarvátka po faule na Neymara, Arbeloa inkasoval od hlavného rozhodcu Kuipersa žltú kartu. V 32. min neuspel Fred po prihrávke Neymara, Španielov zachránil brankár Casillas reflexívnym zákrokom. V 41. min spálil najväčšiu príležitosť španielskej reprezentácie Pedro Rodríguez, jeho gólovú strelu vykopol spred bránkovej čiary David Luiz. Minútu pred koncom prvého polčasu zvýšil vedenie domácich Neymar, ktorý presnou strelou ľavačkou zaznamenal štvrtý gól na turnaji. 

Úvod druhej časti hry opäť vyšiel „kanárikom“ podľa ich predstáv. V 47. min Neymar pustil loptu na Freda, ktorý strelou k vzdialenejšej žrdi po druhý raz v zápase prekonal Casillasa. V 54. min získali Španieli výhodu pokutového kopu po faule Marcela na Jesúsa Navasa. Loptu si na určené miesto postavil Sergio Ramos, jeho pokus nesmeroval medzi tri žrde. Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času oslabil svoj tím po faule na prenikajúceho Neymara stopér Piqué. V 78. min neuspel v streleckej príležitosti tiesnený Neymar, o dve minúty neskôr na opačnej strane ihriska vytesnil Júlio César pokus Pedra Rodrígueza. Brazílsky gólman sa vyznamenal aj v 86. min počas zákroku proti strele Davida Villu. César si udržal čisté konto až do záverečného hvizdu holandského arbitra Kuipersa a pomohol Brazílčanom k jednoznačnému víťazstvu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies