Brazílčania sa ohľadne ZOH 2016 zobudili, zatiaľ iba sľubujú

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 09:34 • 2 min
Brazílčania sa ohľadne ZOH 2016 zobudili, zatiaľ iba sľubujú

BRASILIA - Kritika Medzinárodného olympijského výboru (MOV) padla na úrodnú pôdu, organizátori olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro sa stretli s prezidentkou Brazílie Dilmou Rousseffovou.

slovakia

left justify in out

Po dvojhodinovej schôdzke, ktorú viackrát odložili, zazneli z oboch strán sľuby o dodržaní všetkých záväzkov a termínov. Prítomní boli minister športu Aldo Rebelo, šéf prezidentkinho úradu Aloizio Mercadante či prezident organizačného výboru Carlos Nuzman. Detaily týkajúce sa financovania a plánovania, teda dvoch kľúčových oblastí, neprezradil nikto z nich. "Brazílska vláda trvá na tom, že všetky termíny budú splnené. Garancie prípravných prác, testovacích podujatí aj samotných hier zostávajú v platnosti," uviedlo ministerstvo športu.

 

Brazílčania si rovnako ako v prípade futbalových majstrovstiev sveta dávajú načas. Meškajú s termínmi prípravy a v MOV rastie nervozita. V utorok neváhal použiť ostrejšie slová prezident Asociácie medzinárodných federácií letných športov (ASOIF) Francesco Ricci Bitti. Brazílsku vládu dokonca obvinil, že prestala projekt podporovať. "Musíme okamžite konať, inak sa situácia stane veľmi vážnou a bude nutné pristúpiť k záložným plánom," povedal Talian a upozornil, že organizačný výbor nemá na brazílsku vládu žiadne účinné páky. 

 

Alarmujúci stav ešte podčiarkuje štrajk 2000 robotníkov v Olympijskom parku, ktorý trvá už dva týždne. Práce na druhom najväčšom uzle športovísk pre OH 2016 Deodoro sa ešte ani nezačali. Otázniky visia nad golfovým ihriskom a aby toho nebolo málo, situáciu komplikuje vysoké znečistenie vody v zátoke Guanabara, kde sa majú konať jachtárske súťaže. Najväčšie športové podujatie planéty si vyžiada približne 15 miliárd amerických dolárov, o náklady by sa mali podeliť štátny a súkromný sektor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies