Brazílčania potrebujú rekordnú pomoc sponzorov

NETKY.SK • 7 November 2013, 12:04 • 2 min
Brazílčania potrebujú rekordnú pomoc sponzorov

RIO DE JANEIRO - Brazílskym organizátorom olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro sa čoraz ťažšie získavajú peniaze z verejných zdrojov, preto presúvajú ťažisko na sponzorov, ktorí by mali vykryť schodok v rozpočte.

slovakia

left justify in out

Renato Ciuchini zodpovedný za obchodný úsek stanovil cieľ vymámiť od domácich partnerov od 1,3 do 1,5 miliardy amerických dolárov. To je dvojnásobok súčasných 650 miliónov USD, ktoré majú sľúbené, a zároveň viac, ako sa podarilo získať Britom na olympijské hry 2012 v Londýne (1,1 miliardy USD).

"Hovorím to síce s kamennou tvárou, ale pripúšťam, že sme pod tlakom. Latku sme si postavili vysoko. Preto rozširujeme tím, potrebujem v ňom skúsených ľudí," povedal Ciuchini. 

Len nedávno iný člen organizačného výboru referoval o potrebe 700 milióny USD od vlády na pokrytie zvyšujúcich sa nákladov. Vnútropolitická situácia v krajine takúto možnosť prakticky vylučuje. Verejnosť je po jarných nepokojoch v uliciach miest mimoriadne citlivá na podobné správy. Brazília investuje do OH 2016 približne 15 miliárd USD, zhruba rovnaká suma ide na prípravu futbalových majstrovstiev sveta 2014. 

Ciuchini tvrdí, že 1,5 miliardy USD od sponzorov je hranica, za ktorou by už olympijské hry nemuseli potrebovať ďalšiu pomoc od vlády. Ak budú mať šťastie, môžu vyzbierať ešte viac. "Ani tých 1,5 miliardy však nevieme garantovať," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies