Brazílčania obstáli aj bez zraneného Neymara: Postúpili do semifinále proti Nemcom

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 07:37 • 2 min
Brazílčania obstáli aj bez zraneného Neymara: Postúpili do semifinále proti Nemcom

FORTALEZA - Futbalisti Brazílie sa stali súpermi Nemecka v semifinále XX. majstrovstiev sveta vo futbale. V piatkovom juhoamerickom derby vo Fortaleze domáca reprezentácia zdolala Kolumbiu 2:1 (1:0).

slovakia

left justify in out

O jediný gól prvého polčasu sa postaral už v 7. min obranca Brazílie Thiago Silva. Po zmene strán pridal v 68. min druhý gól "kanárikov" z priameho kopu ďalší stopér David Luiz, ale o 12 minút neskôr znížil James Rodríguez z pokutového kopu. V dramatickom a nervóznom závere na štadióne Castelao už aktívni Kolumbijčania nevyrovnali, a tak sa do bojov o medaily prebojovali na radosť vyše 60 000 divákov domáci futbalisti. Brazílčania si pripíšu jedenástu účasť v najlepšej štvorke MS vo futbale, prvú po 12 rokoch, keď sa v Japonsku a Kórejskej republike stali piaty raz majstrami sveta. 

 

Semifinále Brazília - Nemecko sa bude hrať v utorok 8. júla od 22.00 h SELČ v Belo Horizonte. Druhá semifinálová dvojica vzíde zo sobotňajších štvrťfinálových duelov: Argentína - Belgicko (18.00 h) a Holandsko - Kostarika (22.00). 

Štvrťfinále - piatok: 
Brazília - Kolumbia 2:1 (1:0) - Brazília postúpila do semifinále 

 

 


Góly: 7. Thiago Silva, 68. David Luiz - 80. James Rodríguez (z pok. kopu), ŽK: 65. Thiago Silva, 78. Júlio César - 67. James Rodríguez, 69. Yepes, rozhodovali: Carballo - Fernández, Yuste (Šp.), 60 342 divákov 

 

Zostavy: 
Brazília: Júlio César - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Paulinho (86. Hernanes) - Oscar, Neymar (88. Henrique), Hulk (83. Ramires) - Fred 
Kolumbia: Ospina - Zúňiga, Zapata, Yepes, P. Armero - Cuadrado (80. Quintero), Carlos Sánchez, Guarín, Ibarbo (46. A. Ramos) - James Rodríguez - T. Gutiérrez (70. Bacca) 
 

Zo zápasu uplynulo sotva sedem minút, keď lopta po Neymarovom rohovom kope preplachtila cez celú šestnástku až k obrancovi Thiagovi Silvovi a netypický strelec stehnom usmernil loptu do kolumbijskej bránky - 1:0. Už o tri minúty sa snažil kontrovať Cuadrado. Jeho strela z hranice šestnástky sa obtrela o bočnú sieť. Po 20 minútach aktívny Hulk vyskúšal pozornosť Ospinu a ten potom kryl aj strelu Oscara. Brazília hýrila aktivitou a kolumbijská obrana nestála na pevných nohách. Napriek tomu Brazília v prvom polčase druhý gól nepridala napriek ideálnej pozícii z priameho kopu v 43. min. Neymar obstrelil múr aj bránku. 

 

Keď v druhom polčase Kolumbijčania vyrovnali hru a nadychovali sa k náporu, inkasovali druhý úder. Po Thiagovi Silvovi rozvlnil sieť aj druhý brazílsky stopér David Luiz, ktorý z priameho kopu z vyše 30 metrov strelou do ľavého horného rohu prekonal Ospinu - 2:0. Desať minút sa tešila Brazília z rozhodnutého zápasu, keď do domácej obrany prenikajúceho Baccu nedovolene zastavil brankár Júlio César a James Rodríguez premenil nariadený pokutový kop. V podaní kolumbijského kanoniera to bol už šiesty gól na MS 2014. Hostia po góle zvýšili aktivitu, ale na vyrovnanie už nedosiahli. 

Hlasy: 

Luiz Felipe Scolari (tréner Brazílie, zdroje: Eurosport a portál zerozero.pt): "Stratili sme Neymara. Videl som, ako plakal od bolesti. Lekár povedal, že bude veľmi náročné ho dať zdravotne dokopy. Dúfajme, že všetko dobre dopadne. Nechápem, prečo kolumbijský hráč nedostal ani žltú kartu. Thiago Silva ju dostal za to, že stál pred brankárom súpera. Pre trest nám nepomôže v ďalšom zápase." 

José Pékerman (tréner Kolumbie, zdroj: AP): "Je to pre nás ťažká chvíľa. Snívali sme o víťazstve v tomto zápase, hoci sme vedeli, že Brazília bude veľmi ťažký súper. Kolumbia nehrala dlho na MS, ale ukázala svetu hodnotu svojho futbalu a talent jej hráčov. Moji zverenci ukázali veľkého ducha. Na šampionáte sa nielen zúčastnili, ale odohrali naozaj veľký turnaj." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies