Brazílčania nechcú hanbu, prijali opatrenia

NETKY.SK • 24 Január 2014, 13:23 • 2 min
Brazílčania nechcú hanbu, prijali opatrenia

SAO PAULO - Brazílčania si nechcú urobiť hanbu pred celým svetom a rozhodli sa zaviesť zvláštne opatrenia pri stavebných prácach na štadióne v Curitibe. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dala organizátorom ultimátum, aby do 18. februára dokázali, že štadión v metropole štátu Paraná bude pripravený načas pre futbalové majstrovstvá sveta 2014. Ak nesplnia Brazílčania podmienky, FIFA vyškrtne Arenu da Baixada zo zoznamu štadiónov.

slovakia

left justify in out

V Curitibe bude v nasledujúcich týždňoch podľa námestníka ministra športu Luis Fernandesa vládnuť zvýšený pracovný ruch. Vláda navyše uvoľní 39 miliónov realov (16,3 milióna USD) na dostavbu, už najala nových manažérov a uvažuje aj o zavedení trojzmennej pracovnej doby. "S týmito opatreniami by sme mali stihnúť štadión dostavať," vyhlásil Fernandes.

Curitiba by mala hostiť štyri duely základných skupín MS 2014 vrátane zápasu obhajcov titulu Španielov s Austráliou. FIFA nečaká, že práce budú hotové do 18. februára, chce len vidieť výrazný pokrok. Štadión mal pôvodne stáť 265 miliónov realov, na jeho výstavbu však už teraz minuli 326 miliónov. Pôvodne mali športovisko dokončiť už v decembri 2013. V dvanástom mesiaci minulého roku museli práce pre meškajúce výplaty robotníkom pozastaviť. Podľa legendárnych brazílskych futbalistov Cafua a Bebeta by zlyhanie dostavby jedného z dvanástich stánkov určených pre MS bolo ranou pre celú krajinu. "Išlo by o katastrofu," povedal 43-ročný Cafu, ktorého doplnil o šesť rokov starší Bebeto: "Bolo by to strašné pre všetkých Brazílčanov."

Okrem štadiónov má hostiteľská krajina aj ďalšie logistické problémy vrátane závratných hotelových cien či provizória na letisku Fortaleza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies