Brazílčania majú pripravený ďalší štadión pre MS

NETKY.SK • 27 Január 2014, 16:07 • 2 min
Brazílčania majú pripravený ďalší štadión pre MS

SAO PAULO - Organizátori blížiacich sa majstrovstiev sveta vo futbale predstavili širšej verejnosti ďalší dostavaný štadión. V Arene das Dunas, ktorá sa nachádza v severovýchodnej časti Brazílie v meste Natal, odohrali v nedeľu premiérové dvojstretnutie lokálne tímy z nižších súťaží.

slovakia

left justify in out

Slávnostná inaugurácia prebehla bez problémov i napriek tomu, že deň predtým sa v celej krajine konali protestné zhromaždenia odporcov svetového šampionátu. Tí organizátorom vyčítajú vysoké výdavky spojené s výstavbou štadiónov a infraštruktúry i nákladnú propagáciu turnaja.

Pred samotným stretnutím, ktoré priamo na mieste sledovali desiatky tisíc divákov, polícia oznámila drobné strety fanúšikovských táborov. Počas zápasu sa však žiadne väčšie incidenty neodohrali. Sobotňajšie protesty vo väčších mestách však už podobne bezproblémové neboli. V Sao Paulo sa zišla tisícka odporcov šampionátu, ktorí zapálili policajné autá a kameňmi rozbili okná viacerých bánk. Polícia na výčiny demonštrantov odpovedala streľbou gumennými projektilmi a slzným plynom.

Arena Das Dunas je siedmym dostavaným štadiónom, z pôvodného počtu dvanásť sa na výstavbe pracuje ešte v piatich dejiskách MS. Najviac pozadu v tomto smere sú v Curitibe, ktorej hrozí, že pre nedodržanie termínu príde o štatút usporiadateľského miesta šampionátu. Brazília sľúbila dostavať kompletný tucet štadiónov pre MS ešte do konca roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona